Prieš turą situaciją kontroliavo „Šiaulių“ klubas, įtikinamai laimėjęs paskutiniame ture ir užsitikrinęs bronzos medalius.

Mačo Kaune baigtis nulėmė tai, kad žalgiriečiai sezoną užbaigė ketvirtoje vietoje, o „Hegelmann“ futbolininkai liko penkti.

„Ėjo kalba apie kantrybę, ramybę, momentais reikėjo pakentėti ir pasiekti tą teigiamą rezultatą.

Sveikinimai komandai ir visiems, kurie atėjo ir mus palaikė. Jie nusipelnė šio reginio. Manau, gera sezono pabaiga“, – po pergalės 4:2 prieš Kauno raj. „Hegelmann“ kalbėjo „Kauno Žalgirio“ strategas Nerijus Mačiulis, prie komandos vairo stojęs rugsėjo pabaigoje, kai klubo vadovas Mantas Kalnietis atleidimo lapelį įteikė Mariui Stankevičiui.

Paskutiniame mače „Kauno Žalgiris“ kabinosi šiaudo ir pirmame kėlinyje įgijo dviejų įvarčių pranašumą.

Tačiau po pertraukos Andriaus Skerlos pajėgos per 8 minutes išlygino rezultatą: pasižymėjo Giedrius Matulevičius, o smūgiu nuo 11 metrų žymos pusiausvyrą atstatė Samuelis Odeoyibo.

Anot N. Mačiulio, neigiamą įtaką komandai galėjo padaryti žinios iš Šiaulių, kur šeimininkai solidžiai pirmavo prieš svečius iš Gargždų, o tai laidojo teorinius „Kauno Žalgirio“ šansus pakilti į 3-ią vietą.

„Sunki antro kėlinio pradžia. Galbūt tą lėmė naujienos iš Šiaulių, galbūt dviejų įvarčių persvara. Tuo ir įdomus futbolas, jog vienas įvartis gali viską pakeisti. Slidi riba tarp pranašumo ir lygybės“, – dėstė N. Mačiulis.

Jam stojus prie komandos vairo „Kauno Žalgirio“ ekipa iškovojo 5 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis su čempionų titulą iškovojusiu „Panevėžiu“.

„Manau, kad komanda ir visi žaidėjai nusipelnė tų pergalių, nors buvo ir sunkesnių laikotarpių.

Tai labai stiprus kolektyvas, komplimentai komandai. Ji išliko kantri, kai reikėjo, kentėjo, ir ši diena yra jų“, – tvirtino N. Mačiulis.

Įdomu tai, kad „Kauno Žalgiris“ A lygos sezoną užbaigė su 15 nepralaimėtų rungtynių serija.

Paskutinį kartą žaliai balti nesėkmę čempionate patyrė liepos 7-ąją svečiuose prieš „Panevėžį“ (0:3).

„Šioje serijoje pasitaikė kelios lygiosios, bet kokiu atveju, tai didelis pačios komandos darbas, kuris užbaigtas pergale. Gal ji šiandien ir neleidžia džiaugtis bronza ir vieta Europoje, tačiau šiuo atveju buvo svarbu užbaigti sezoną su gera nata“, – kalbėjo strategas.

Nuo 2020-ųjų „Kauno Žalgiryje“ dirbančiam N. Mačiuliui ir praėjusiame sezone teko vadovauti komandai dvejose rungtynėse, kurias pavyko laimėti.

Apskritai A lygoje N. Mačiulio statistika – įspūdinga: 7 pergalės ir vienerios lygiosios.

„Jaučiuosi kaip visada, žiūriu tik šią dieną, nesijaučiu (esantis) labai aukštai ar labai žemai. Kažkur per vidurį (šypsosi). Statistika lieka statistika, bet svarbiausia – pergalė. Dabar labiausiai noriu poilsio“, – kalbėjo N. Mačiulis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją