Po ramaus pirmo kėlinio puolimą suaktyvinę portugalai du kartus drebino Kepos ginamų vartų skersinį.

Savo ruožtu, ispanai ilgiau kontroliavo kamuolį, bet sukūrė mažiau pavojingų atakų.

Kitame mače eksperimentinėmis sudėtimis žaidusios Vokietija ir Turkija nesitaupė lepindamos žiūrovus įvarčių gausa – mačas baigėsi rezultatu 3:3.

Šeimininkai vokiečiai tris kartus buvo išsiveržę į priekį po Juliano Draxlerio, Florianio Neuhauso ir Luca Waldschmidto tikslių smūgių. Du sykius rezultatyvius perdavimus atliko Kai Havertzas.

Vis dėlto turkai kaskart atsakydavo savo įvarčiais, o paskutinį tašką jau ketvirtą pridėto laiko minutę padėjo Kenanas Karamanas.

Jokios intrigos nebuvo Italijos ir Moldovos susitikime. Italai nušlavė priešininkus 6:0.

Dukart kamuolį į tinklą nukreipė Stephanas El Shaarawy, po sykį – Bryanas Cristante, Francesco Caputo ir Domenico Berardi, be to, Viačeslavas Posmacas įsimušė į savo vartus.

Tuo metu Latvijos rinktinė pliaupiant stipriam lietui Podgoricoje sužaidė 1:1 su Juodkalnija. Latviai pirmavo nuo 26-os min., kai pasižymėjo Kuopijo „KuPS“ (Suomija) klubo atstovas Igoris Tarasovas, prieš dvi savaites UEFA Europos lygos atrankoje mušęs ir į Marijampolės „Sūduvos“ vartus.

Šeimininkai rezultatą išlygino pačioje susitikimo pabaigoje, atsakomąjį įvartį pelnius Igoriui Ivanovičiui.

Kitose draugiškose rungtynėse pasaulio čempionė Prancūzija namuose per kėlinį sutriuškino koronaviruso ataką patyrusius ukrainiečius.

Dar iki pertraukos du įvarčius sumušė 100-ąjį mačą nacionalinės komandos gretose žaidęs Olivier Giroud, vieną – Eduardo Camavinga, o Vitalijus Mykolenka nukreipė kamuolį į savo vartus.

Antrame kėlinyje garbės įvartį svečiams pelnė Viktoras Cygankovas, tačiau kitoje aikštės pusėje siautėjo prancūzų žvaigždės. Paeiliui pasižymėjo Corentinas Tolisso, Kylianas Mbappe ir Antoine'as Griezmannas, galiausiai Didier Deschampso auklėtiniai šventė pergalę 7:1.

Prieš rungtynes koronavirusas buvo diagnozuotas trims Ukrainos vartininkams: Andrejui Piatovui, Andrejui Luninui ir Jurijui Pankovui.

Trenerio Andrejaus Ševčenkos dispozicijoje liko vienintelis vartų sargas Georgijus Buščanas, todėl mačui strategas registravo savo asistentą Aleksandrą Šovkovskį. 45-erių specialistas futbolininko karjerą baigė dar 2016 metais.

Prancūzams COVID-19 taip pat pridarė nuostolių: izoliuotis teko gynėjui Leo Dubois.

Kituose įdomesniuose mačuose Nyderlandai pralaimėjo Meksikai 0:1, Kroatija 2:1 pranoko Šveicariją, o Lenkija 5:1 sutriuškino Suomiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)