Škotijos mieste ketvirtadienio vakarą vykusį susitikimą „Slavia“ gana netikėtai laimėjo 2:0 (I rungtynės – 1:1) ir eliminavo šeimininkus iš varžybų. „Rangers“ komanda rungtynes baigė be dviejų pašalintų žaidėjų – 61 min. iš aikštės buvo išvytas anglas Kemaras Roofe'as, o 73 min. – nigerietis Leonas Balogunas.

Ypač brutalus buvo K. Roofe'o taisyklių pažeidimas, už kurį arbitras 28-erių saugui iš karto parodė raudoną kortelę – anglas ištiesta koja pataikė tiesiai į „Slavia“ vartininko Ondrejaus Kolaro galvą.


Po „kung fu“ smūgiu Anglijos žiniasklaidoje pavadinto K. Roofe'o veiksmo aikštę palikti teko ne tik pačiam jo autoriui – keisti teko ir sužalotą čekų vartininką, kurio vietą 65 min. užėmė 18-metis tautietis Matyas Vagneris.

„Slavia“ klubo darbuotojai padarė keletą nuotraukų ir užfiksavo, kaip iš karto po K. Roofe'o spyrio atrodė sužalotas vartininko veidas – keletą žaizdų medikams teko siūti.


Aistros virė ir rungtynėms pasibaigus. „Rangers“ saugas Glenas Kamara savo treneriui Stevenui Gerrardui po rungtynių pasiskundė, kad jį rasistiškai įžeidė čekas Ondrejus Kudela. Tai įvyko antrojo kėlinio pabaigoje, kai O. Kudela priėjęs kažką pašnabždėjo varžovui į ausį.


Nuaidėjus finaliniam švilpukui abu futbolininkai susikibo vidinėse stadiono patalpose, kilo chaosas.

Netrukus S. Gerrardas viešai apkaltino čeką rasistiniu išpuoliu prieš savo auklėtinį, o „Slavia“ klubas savo ruožtu išplatino savo žaidėją ginantį pranešimą ir pasidalijo informacija apie agresiją.

„Aš visiškai pasitikiu Glenu, tikiu ką jis man pasakė. Tai buvo rasistinis išpuolis, įžeidimas. Blogiausia, kad tie žmonės bando ginti saviškį ir kaltina mus melu“, – užstodamas iš Suomijos kilusį juodaodį G. Kamarą, kalbėjo „Rangers“ vadovaujantis S. Gerrardas.

„Slavia“ pateikė savo įvykių versiją: „Slavia“ žaidėjai susidūrė su beprecedenčiu šiurkštumu aikštėje. Jie niekuomet nebuvo patyrę tokios varžovų agresijos per visą laiką, kiek dalyvauja tarptautinėse Europos futbolo varžybose.

Po rungtynių futbolininkams buvo užkirstas kelias patekti į persirengimo kambarį, žaidėjas Kamara kumščiais puolė mūsų futbolininką Kudelą, visa tai savo akimis matė treneris Gerrardas. Netgi UEFA delegatai, buvę greta incidento, buvo šokiruoti šio elgesio“, – rašoma Čekijos klubo pranešime.

„Slavia“ prezidentas Jaroslavas Tvrdikas taip pat stojo mūru už rasizmu apkaltintą O. Kudelą ir atskleidė, kad raminti aistras teko netgi škotų policijos pareigūnams.

„Jis buvo fiziškai užpultas rungtynėms pasibaigus. Situaciją išsprendė vietos policijos pareigūnai. Mes laukiame UEFA pradėto tyrimo atsakymų“, – socialiniuose tinkluose rašė jis.

UEFA tyrimo reikalauja ir „Rangers“ klubo atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)