Baudinių serijoje 4:1 (pagrindinis laikas ir pratęsimas – 1:1) triumfavę andalūzai Europos lygą užkariavo septintą kartą – ir jie vis dar nėra pralaimėję nė vieno antro pagal pajėgumą žemyne turnyro finalo.

Iki šiol tikru finalinių rungtynių laimės kūdikiu buvo laikomas ir J. Mourinho – 60-metis portugalas per savo karjerą dar nė karto nebuvo suklupęs ties paskutiniu žingsniu.

Jo treniruojamos komandos iš viso susižėrė penkis kontinentinius trofėjus, tarp kurių yra ir pernai su tuo pačiu Amžinojo miesto klubu laimėta Europos Konferencijų lygos nugalėtojų taurė.

Bet šįkart J. Mourinho ypatingojo aura nebepadėjo.

„Sevilla“ pergalė – dviguba: tik 11-ą vietą Ispanijos čempionate užimantys Jose Luiso Mendilibaro auklėtiniai, šiame sezone jau dusyk keitę trenerius, pelnė kelialapį į kito sezono Čempionų lygą.

Savo ruožtu, „Roma“ Italijoje žengia šešta ir pretenduoja grįžti į Europos lygą.

Rungtynių santrauką rasite čia.

Trečiadienio finalas sėkmingiau prasidėjo italams.

12-ą min. „Roma“ gynėjas Leonardo Spinazzola pirmasis patikrino oponentų vartininko Yassine’o Bounou budrumą, bet marokietis su pavojumi susitvarkė.

35-ą min. jis jau buvo bejėgis: po chirurgiškai tikslaus Gianlucos Mancini perdavimo savo meistriškumą demonstravo idealiai kamuolį suvaldęs pasaulio čempionas iš Argentinos Paulo Dybala.

Baigiantis kompensuotam pirmo kėlinio laikui Ivanui Rakitičiui pritrūko vos kelių centimetrų, kad atkurtų pusiausvyrą – kroato lyg iš patrankos paleistas kamuolys sudrebino „Roma“ vartų virpstą.

Po pertraukos „Sevilla“ užspaudė priešininkus jų aikštės pusėje, ir tai dividendų davė 55-ą min. Po Jesuso Navaso perdavimo iš aikštės krašto varžovo spaudžiamas „Roma“ gynėjas G. Mancini netyčia nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą.

Permainingose rungtynėse abi komandos dar kelis kartus rimtai grasino varžovų vartams, teisėjas iš Anglijos Anthony Tayloras išdalino net 14 geltonų kortelių.

Bet rezultatas nebesikeitė, ir kova nusikėlė į pratęsimą, o vėliau – ir į baudinių seriją. Tiesa, prieš tai paskutinė „Roma“ ataka dar baigėsi Chriso Smallingo smūgiu į skersinį.

Prie 11 m žymos šaltesnius nervus demonstravo Ispanijos ekipos atstovai, o geriausiu finalo žaidėju išrinktas jos vartininkas Y. Bounou atrėmė G. Mancini ir Rogerio Ibanezo bandymus.

Jo tiesioginis oponentas Rui Patricio taip pat atlaikė Gonzalo Montielio smūgį, bet po vaizdo peržiūros argentiniečiui leista mėginti dar kartą, kadangi „Roma“ vartų sargas peržengė vartų liniją. Tai ir buvo paskutinis taškas šiame Europos lygos sezone.

„Sevilla“ pakartojo 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ir 2020 metų sėkmę.

Tuo metu „Roma“ dar niekad nelaimėjo antrojo žemyno turnyro. Bent jau J. Mourinho sidabras akivaizdžiai netenkino – vos atsiėmęs medalį per apdovanojimų ceremoniją specialistas jį nusikabino nuo kaklo ir švystelėjo į tribūnas.

Primename, kad pusfinaliuose „Roma“ bendru santykiu 1:0 eliminavo Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija), o „Sevilla“ 3:2 nuliūdino Turino „Juventus“ (Italija).

Pernai Europos lygą laimėjo Frankfurto „Eintracht“ (Vokietija), taip pat po baudinių serijos nurungęs Glazgo „Rangers“ (Škotija).

2021 metais finale irgi prireikė baudinių, kurie lėmė „Villarreal“ (Ispanija) pergalę prieš „Manchester United“ (Anglija).

Įdomu, jog Italijos komandos netrukus žais ir kitų dviejų Senojo žemyno turnyrų finaluose, kuriuose jų varžovais bus Anglijos klubai.

Birželio 7 d. dėl Konferencijų lygos trofėjaus Florencijos „Fiorentina“ kausis su Londono „West Ham“, o birželio 10 d. Milano „Inter“ ir „Manchester City“ susikibs dėl Čempionų lygos taurės.

"Sevilla" futbolininkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją