Lietuvos futbolo federacijos stadione šį savaitgalį žais net aštuoniolika dešimtmečių ir vienuolikmečių komandų. Turnyras rengiamas kartu su Lietuvos futbolo čempionato lyderiu bei praėjusio sezono vicečempionu Vilniaus VMFD "Žalgirio" klubu.

"Iki tol dažnai žaisdavome tarptautiniuose turnyruose kaimyninėse šalyse, tačiau "Žalgiriečio" akademija sparčiai auga, sportuojančių vaikų daugėja, todėl nutarėme pirmą kartą surengti turnyrą Vilniuje ir čia sukviesti ne tik stipriausias Lietuvos komandos, bet ir svečius iš užsienio", - turnyrą pristato futbolo akademijos "Žalgirietis" direktorius Žydrūnas Grudzinskas.

Į turnyrą Vilniuje atvyksta vieno garsiausių Lenkijos klubų Varšuvos "Legia" bei Balstogės "Jagiellonia" jaunieji futbolininkai. Turnyre taip pat žais vaikai iš aštuonių Lietuvos miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Kėdainių, Plungės ir Jonavos.

"Džiaugiamės, kad po sėkmingo "Žalgirio" futbolininkų žaidimo UEFA Europos lygoje, daug vaikų panoro sekti Lietuvos čempionato lyderių pėdomis ir pradėjo žaisti futbolą.

Rugsėjo mėnesį "Žalgiriečio" akademiją papildė daugiau negu šimtas vaikų. Tikimės, kad Vilniuje žaidžiančių vaikų vis daugės ir sėkmingai auginsime pamainą VMFD "Žalgiris" komandai, o pirmą kartą rengiamas tarptautinis vaikų turnyras taps gražia tradicija", - sako Ž.Grudzinskas.

Prieš penkerius metus įkurtą "Žalgiriečio" akademiją lanko daugiau negu 500 vaikų nuo 5 iki 16 metų.

"Žalgiriečio" akademijos jaunieji futbolininkai pergalėmis džiugina ne tik Lietuvos čempionatuose, bet yra laimėję turnyrus ir kaimyninėse valstybėse - Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje.