Simbolinę „A lygos“ rinktinę tradiciškai rinko šalies rinktinės treneris Csaba Laszlo ir sporto žurnalistai bei komentatoriai - Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, Evaldas Gelumbauskas. Nuomonės šį kartą pasklido plačiai - plebiscito dalyviai paminėjo 26 pavardes.

Sezono lyderis Vilniaus "Žalgiris", antrajame rate simbolinėje rinktinėje turėjęs net aštuonis savo žaidėjus, šįsyk reprezentuojamas kukliau - į rato žvaigždyną pateko vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjai Algis Jankauskas ir Egidijus Vaitkūnas, saugai Pavelas Komolovas ir Rytis Leliūga. Be jų,sąraše atsidūrė trys Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai - gynėjai Kazimieras Gnedojus, Markas Beneta bei saugas Marius Papšys, Marijampolės "Sūduvos" lyderiai saugas Nerijus Valskis ir puolėjas Tomas Radzinevičius bei Pakruojo "Kruojos" komandos atakų dirigentas Nerijus Mačiulis.

Visi penki apklausos respondentai šįsyk paminėjo tik du žaidėjus - A. Jankauską ir N. Valskį. Į "Sūduvą" vasarą sugrįžęs T. Radzinevičius, įveikęs Kamilio Bilinskio, Evaldo Razulio ir Aurelijaus Staponkos konkurenciją, gavo keturis balsus ir išsikovojo geriausio rato vidurio puolėjo statusą.

Futbolininkų, kurie į rato rinktinę šį sezoną buvo renkami triskart, liko tik du. Tai yra rezultatyviausias "A lygos" snaiperis N. Valskis ir K. Gnedojus.

Kova kai kuriose pozicijose buvo itin atkakli. Po du balsus surinkę Vaidotas Šilėnas, Giedrius Tomkevičius ir Tadas Eliošius į geriausiųjų sąrašą nepateko tik todėl, kad jų pavardės buvo paminėtos skirtingose pozicijose - ir vienur, ir kitur, balso pergalei pritrūko.

Be tų, kurie pateko į simbolinę komandą, C. Laszlo ir žiniasklaidos atstovai dar atkreipė dėmesį į V. Šilėno, Manto Kuklio, K. Bilinskio iš "Žalgirio", T. Eliošiaus, E. Razulio iš "Atlanto", Edvino Girdvainio, G. Tomkevičiaus iš "Ekrano", Pavelo Davidovo, Maximiliano Ugge, Dariaus Isodos, Mariaus Šoblinsko, Audriaus Broko iš "Sūduvos", Marijampolės komandą jau palikusio Povilo Leimono, taip pat Roko Boruso ir A. Staponkos iš Gargždų "Bangos" žaidimą trečiajame čempionato rate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)