V. Slivkos atvykimo dieną „Den Bosch“ po keturių turų dalinasi antros rezultatyviausios lygos komandos vardą su „Volendam“, tačiau į savo vartus yra praleidusi net 15 įvarčių ir tarp dvidešimties ekipų žengia šešioliktoje pozicijoje. Atvykęs į Hertongenbosą V. Slivka sutiko duoti interviu portalui futbolas.lt.

– Visų pirma, sveikinimai sugrįžus į Hertongenbosą! Pasak Olandijos spaudos, trečiadienį jau dalyvavote pirmojoje treniruotėje. Kokie įspūdžiai grįžus į jau pažįstamą ekipą?

– Įspūdžiai teigiami, aplinka sava ir pažįstama, todėl net nesijaučia, kad buvau išvykęs.

– Šią vasarą tapote net 12-uoju žaidėju, papildžiusiu „Den Bosch“. Ar labai pasikeitė atmosfera treniruotėse?

– Taip, nemažai naujų veidų. Visgi trenerių kolektyvas tas pats, treniruočių metodika nelabai pakitusi, todėl ir ta atmosfera atrodo panaši. Nors, žinoma, nauji žaidėjai įnešė ir naujų vėjų į komandą.

– Ar šiandien jau pasijutote komandos senbuviu?

– Kažkuo pasijutau, nežinau ar būtent tuo senbuviu, kažkoks labai stiprus žodis. Gaila, kad klubas dar nespėjo sutvarkyti visų perėjimo popierių ir šiandien dar negalėsiu padėti komandai, teks palaikyti iš tribūnų.

– Pernai su klubu „Eerste divisie“ turnyro lentelėje likote šešioliktoje pozicijoje, tačiau KNVB taurės turnyre nukeliavote net iki ketvirtfinalio. Kokia nuotaika užplūsta prisiminus pernykštį sezoną?

– Praėjusiame sezone buvo visko, tad ir nuotaikos labai įvairiapusiškos. Faktas, kad komandai sezonas nesusiklostė taip, kaip norėjome, todėl turime nemažai ką įrodyti sau ir komandos fanams.

– Vyriausiasis ekipos treneris Wiljanas Vloetas tamstai jau pažįstamas nuo vasario mėnesio, kai klube pakeitė Rene Van Ecką. Kaip galėtumėte palyginti šių dviejų specialistų darbo braižą?

– Lyginant šiuos du specialistus, Vloetas yra labiau organizuotas treneris tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Per savaitę turime daug treniruočių, kurios orientuotos ne tik į komandos, bet ir į individualų žaidėjų tobulėjimą. Labai vertinu trenerį dėl šio požiūrio, nes jis suteikia optimalias galimybes progresui.

– 2009-aisiais W. Vloetas su „ADO Den Haag“ iškopė į aukščiausią „Eredivisie“ lygą, tačiau teigia, kad savo didžiausiu pasiekimu laiko efektyvų darbą su jaunais futbolininkais, tarp kurių sutinkame ir dabartinius Olandijos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės narius – Memfį Depay, Jasperą Cilleseną, Jetro Willemsą ar Darylą Janmaatą. Kuris pasiekimas jums būtų mielesnis: iškopimas su „Den Bosch“ į aukščiausiąją lygį ar geriausio „Eerste divisie“ jaunojo futbolininko vardas?

– Iškopimas į aukščiausiąją lygą. Net nežinojau, kad toks prizas egzistuoja..

– Pernai Olandijoje netiesiogiai kartu žaidėte su Vytautu Andriuškevičiumi, šiais metais jo vietą užėmė Ernestas Šetkus. Ar susitinkate su tėvynainiais svečioje šalyje?

– Tarp mūsų su Vytu buvo gan didelis atstumas, todėl ir susitikti buvo gan komplikuota. Gaila, kad taip ir neteko pastarojo pamatyti gyvai bežaidžiančio. Tikiuosi su Ernestu taip neatsitiks, o ir atstumas tarp mūsų tik viena valanda kelio.

– Mūsų rinktinės žaidėjai ne per seniausiai pažėrė pažadų artėjančiam atrankos į pasaulio futbolo čempionatą ciklui. Jei būtumėte paprašytas pažadėti ką nors „Den Bosch“ gerbėjams, kaip skambėtų jūsų priesaika?

– Tai nebūtų žodinė priesaika. Manau, kad ji skambėtų kaip gerai akcentuotas perdavimas arba kaip beskrodžiandčio tinklelį kamuolio garsas.

– Ačiū už pokalbį ir kuo didžiausios sėkmės naujajame sezone!