Jei prieš savaitę J. Melikianas plačiai šypsojosi ir noriai juokavo su tautiečiais žurnalistais, ketvirtadienį 43-ejų armėnas po rungtynių dažniau slėpė veidą delnuose.

UEFA Europos Konferencijų lygoje „Žalgiris“ pasiekė revanšą prieš svečius iš Kaukazo, namuose nugalėjęs 2:1.

„Sveikinu „Žalgirį“. Buvo įdomios rungtynės, gera kova, intriga iki paskutinės sekundės. Pradžioje gerai veikė mūsų paruoštas spaudimas, bet savomis progomis nepasinaudojome, o atsidūrę besivejančių vaidmenyje pradėjome skubėti ir praleidome dar vieną įvartį.

Per pertrauką padarėme išvadas, pakeitėme taktinį išsidėstymą, įmušėme. Deja, išgelbėti šių rungtynių nesugebėjome. Bet pretenzijų komandai neturiu. Vis dar turime geras galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas“, – komentavo J. Melikianas.

Delfi paklaustas apie kitokias sąlygas žaisti futbolą Vilniuje, „Pyunik“ vairininkas teigė bandęs nuteikti komandą taip, kad ši į tai nekreiptų dėmesio. Vis dėlto nepavykę.

„Deja, sintetinė danga iš tiesų daug ką keičia. Manau, būtent dėl jos nerealizavome savo geriausių progų. Žinau, kad paprastai tokiuose epizoduose sužaidžia mano futbolininkai. Oras jokios įtakos neturėjo, bet aikštė problemų pridarė“, – skundėsi armėnas.

Anot jo, problema buvo ir nukraujavusi gynėjų grandis.

Dėl surinktų trijų įspėjimų rungtynes praleido serbas Aleksandras Miljkovičius, nebuvo ir ruso Michailo Kovalenkos.

Pastarasis ketino su komanda keliauti į Lietuvą, tačiau prieš skrydį sužinojo, jog nebus įleistas į šalį. Dėl karo Ukrainoje Lietuva nepriima Rusijos piliečių, neturinčių ilgalaikės Šengeno vizos.

Ta pati priežastis sulaikė ir Ukrainoje gimusį, bet Rusijos pasą turintį trenerio asistentą Romaną Monariovą.

„Mums tai buvo svarbi netektis. Turėjau pastumti į vidurio gynėjo poziciją estą Nikitą Baranovą. Jis – geras žaidėjas, bet pirmą kartą žaidė tokiame amplua“, – atsiliepė J. Melikianas.

Statistika

Buvęs Armėnijos rinktinės futbolininkas, prieš keletą metų pats dirbęs Ukrainoje, toli nesileido į kalbas, ar suprato, kodėl rusų patekimas į Lietuvą yra apribotas.

„Aš rūpinuosi tuo, kas vyksta futbolo aikštėje, o politika – jau kas kita, į ją nelendu. Ne mano reikalas, kodėl Michailo neįleido. Nutiko, kaip nutiko – galiu tik apgailestauti, jog neturėjome reikalingo žaidėjo. Mano karjeroje toks atvejis – pirmas. Na, dabar žinosime, jog gali būti ir taip“, – dėstė specialistas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Jerevane, kurias „Pyunik“ laimėjo 2:0, M. Kovalenka kilo nuo atsarginių suolo 74-ą min.

Po keturių Konferencijų lygos turų Vilniaus ekipa (4 taškai) lieka paskutinėje ketvirtoje H grupės vietoje, bet visi trys konkurentai dabar yra pasiekiami per vienerias rungtynes.

Kita dvikova „Žalgirio“ laukia spalio 27 d. svečiuose pas „Basel“ (Šveicarija).


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją