Rungtynėse Mančesteryje kurį laiką vyko lygi kova, kol aikštės šeimininkai vis pavojingiau ėmė grasinti „Chelsea“ ekipos vartams. 27-ą minutę meksikietis Javieras Hernandezas įmušė įvartį, bet teisėjas užfiksavo nuošalę.

Pirmam kėliniui artėjant prie pabaigos, „Manchester United“ futbolininkai surengė gražią ataką. Po baudos smūgio „Chelsea“ žaidėjai nesugebėjo toli numušti kamuolio, „raudonieji velniai“ surengė pakartotinį išpuolį. Ryanas Giggsas dešiniu kraštu įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir saugo skersuotą kamuolį beveik nuo vartų linijos į tinklą nukreipė J. Hernandezas - 1:0.

Antrame kėlinyje, kai atrodė, kad „Chelsea“ klubo pastangas pakreipti įvykius sau naudinga linkme sužlugdė Ramireso 70-ą minutę gauta raudono kortelė, po keitimo aikštėje pasirodęs Didier Drogba 77-ą minutę išlygino skirtumą - 1:1.

Tačiau Londono komanda nespėjo net tinkamai pasidžiaugti įvarčiu, kai jau kitoje atakoje vienas baudos aikštelėje paliktas Parkas Ji-Sungas iš Pietų Korėjos įmušė antrą ir pergalingą įvartį - 2:1.

„Manchester United“ eliminavo varžovus ir pateko į varžybų pusfinalį.

Kitoje poroje pusfinalio dalyvis buvo beveik aiškus po pirmų rungtynių, kuriose „Barcelona“ komanda namuose sutriuškino „Šachtar“ klubą iš Ukrainos rezultatu 5:1. Antras mačas buvo tik formalumas.

Po pradinės žvalgybos iniciatyvą greitai perėmė „Barcelona“ futbolininkai. Katalonų dominavimas pirmo kėlinio antroje pusėje buvo pažymėtas vieninteliu įvarčiu pirmame kėlinyje. 43-ą minutę po Danielio Alveso tikslaus perdavimo pasižymėjo argentinietis Lionelis Messi, kuris baudos aikštelėje suklaidino tris varžovus ir tiksliai smūgiavo į apatinį vartų kampą.

Antrame kėlinyje žaidimo scenarijus nesikeitė ir Katalonijos sostinės klubas iškovojo pelnytą ir įtikinamą pergalę bei iškopė į Čempionų lygos turnyro pusfinalį.

Rezultatai:

„Manchester United“ 2 - 1 „Chelsea“ (pirmas mačas - 1:0).

43' Javier Hernandez [1 - 0]
77' Didier Drogba [1 - 1]
77' Park Ji-Sung [2 - 1]

70' Ramires („Chelsea“) - raudona kortelė


„Šachtar“ 0 - 1 „Barcelona“ (pirmas mačas - 1:5).

43' Lionel Messi [0 - 1]

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją