Prieš atsakomąją Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovą Miunchene „Bayern“ turėjo pagrindo nerimauti – išvykoje su „Salzburg“ komanda pasiektos lygiosios 1:1.

Tačiau visos abejonės išsisklaidė po įspūdingo daugkartinių Vokietijos čempionų pasirodymo savo aikštėje antradienį, kur jie varžovus tiesiog sutriuškino 7:1 (4:0).

Gerą vakarėlį Miunchene užkurti padėjo Robertas Lewandowskis, tris įvarčius iš eilės pelnęs 12-ą, 21-ą (11 m baudinys) ir 23-ą (11 m baudinys) min. Lenkas tuo pačiu tapo greičiausiai taip vadinamą „hat-tricką“ pelniusiu futbolininku UEFA Čempionų lygos istorijoje.

Jis tris įvarčius sugebėjo pelnyti per 23 minutes, o ankstesnis rekordas priklausė Marco Simone'ui, kuris „Milan“ ekipai tris įvarčius į „Rosenborg“ vartus 1996 metais pelnė per 24 minutes.

Dar prieš pertrauką ketvirtą „Bayern“ įvartį pridėjo Serge'as Gnabry, o antrajame kėlinyje dukart pasižymėjo Thomas Mulleris ir kartą – Leroy Sane. Svečiams garbės įvartį pelnė Mauritsas Kjaergaardas.

Gerokai daugiau intrigos buvo Liverpule, kur Jorgeno Kloppo auklėtiniai taip ir nesugebėjo pelnyti įvarčio, nors kelis kartus drebino Milano „Inter“ vartų konstrukciją.

62-ą min. pirmąjį ir kaip vėliau paaiškėjo vienintelį įvartį rungtynėse pelnė Lautaro Martinezas. Įspūdingas jo įvartis suteikė italų ekipai vilčių, tačiau jau po minutės už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas Alexis Sanchezas ir „Inter“ likusį laiką žaidė mažuma.

Nepaisant pralaimėjimo 0:1 „Liverpool“ prasibrovė į ketvirtfinalį dėl įtikinamos pergalės išvykoje 2:0.

Kovą dėl vietos ketvirtfinalyje tęsia dar 6 klubai. Trečiadienį susigrums Madrido „Real“ ir PSG (0-1) bei „Manchester City“ ir „Sporting“ (5-0).

Kitą savaitę atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes žais „Manchester United“ ir „Atletico“ (1-1), „Ajax“ ir „Benfica“ (2-2), Turino „Juventus“ ir „Villarreal“ (1-1), LOSC ir Londono „Chelsea“ (0-2).

Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai numatyti traukti kovo 18-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją