Vidurio ir atraminio saugo pozicijose galintis rungtyniauti futbolininkas ligšiolinę karjerą praleido gimtojoje šalyje. Iki 2021 metų sezono pabaigos L. Silva priklausė šiuo metu Brazilijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiam „Avai“ klubui. Pastaruoju metu jis atstovavo žemesnių lygų klubams – „Pouso Alegre“ bei „Sao Caetano“.

„Labai džiaugiuosi ir nekantrauju atvykti į Lietuvą. Tai unikali galimybė, rungtyniauti Europoje – daugelio Brazilijos futbolininkų svajonė“, – sakė L. Silva.

Su juo sudaryta sutartis iki 2024 metų.

„Esu žaidėjas, kuris sugeba neblogai skirstyti aukštus ir žemus perdavimus komandos draugams, esu techniškas ir žinau, kaip pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – kalbėjo brazilas.

Gerų žodžių apie antrąjį klubo naujoką negailėjo „Hegelmann“ sporto direktorius Giedrius Klevinskas.

„Luanas yra vidurio saugas, kuris turi milžinišką potencialą. Būdamas labai jaunas, vos 18 metų, jis jau rungtyniavo Brazilijos „Serie B“ lygoje. Džiaugiamės, jog šis futbolininkas atvyksta į mūsų klubą ir labai tikimės, kad jam pavyks adaptuotis bei parodyti visas geriausias savybes“, – teigė G. Klevinskas.

Įdomu, jog naujokas puikiai pažįsta du sezonus „Hegelmann“ praleidusį tautietį Alexą de Souzą.

„Alexas labai palankiai atsiliepė apie jūsų šalį ir klubą bei jo struktūrą. Tikiuosi, jog galėsiu padėti komandai tiek pat, kiek padėjo jis“, – sakė brazilas.

Kauno rajono klubas pasiruošimą naujam sezonui pradės sausio 9 d.

Mėlyni ir balti išpildė 13 vaikų svajones

„Hegelmann” klubas per didžiąsias metų šventes antrus metus iš eilės dalyvavo projekte „Vaikų svajonės“.

Šiemet „Hegelmann” klubo kalėdiniais nykštukais tapo gynėjai Lukas Čerkauskas ir brazilas Hugo Figueredo, kurie dovanomis pradžiugino 13 vaikų iš Kauno Šeimų centro „Būkime kartu“.

Vaikų svajonės buvo skirtingos – nuo bilietų visai šeimai į kino teatrą, įvairių žaislų, futbolo kamuolių iki šiltų žieminių kombinezonų, belaidžių ausinių ir kolonėlių.

„Mane mama augina viena, ji dirba ir stengiasi mane viskuo aprūpinti. Kadangi esu judri mergaitė, mėgstu žaisti lauke. Svajoju šią žiemą pasipuošti nauju vientisu kombinezonu“, – sakė trejų metukų Gabrielė.

„Augu tik su mama, ji labai rūpestinga ir šilta. Esu smalsus ir judrus vaikas. Svajoju apie futbolo kamuolį“, – savo svajonę apibūdino aštuonerių Aleksandras.

„Žalgiryje“ neliks kroato ir slovako

Du sezonus Vilniuje rungtyniavęs puolėjas Josipas Tadičius kitą sezoną „Žalgiriui“ nebeatstovaus.

35 metų kroatas – į „Žalgirį“ atvyko prieš 2021 metų sezoną. Pirmaisiais metais jis čempionate įmušė 10 įvarčių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Šiemet J. Tadičius turėjo mažiau žaidimo laiko – jis lygoje sužaidė 18 rungtynių, įmušė 6 įvarčius. Pergalingi buvo jo tikslūs smūgiai prieš „Džiugą“ ir „Jonavą“.

Taurės turnyre J. Tadičiaus įvartis nulėmė pergalę prieš „Neptūną“.

Su „Žalgiriu“ J. Tadičiu du kartus tapo šalies čempionu ir dukart laimėjo taurę.

Kroatas – vienas daugiausiai mūsų šalyje įvarčių pelniusių legionierių. Per keturis sezonus „Sūduvoje“ ir du „Žalgiryje“ čempionate per 109 rungtynes įmušė 49 įvarčius. Vienu mažiau yra pelnęs buvęs žalgirietis Liviu Antalis, o daugiau yra pasižymėję tik „Žalgiriui“ atstovavęs Elivelto ir Rafaelis Ledesma.

„Žalgirio“ puolimo grandyje kitą sezoną neliks ir slovako Jakubo Sylvestro.

Puolėjas Vilniaus klubui atstovavo du sezonus, tačiau labiau įsiminė pirmasis.

2021 metais J. Sylvestras žaidė visose 50 komandos rungtynių. Čempionate jis per 36 rungtynes įmušė 8 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Įsimintiniausias buvo jo dramatiškas įvartis sezono pabaigoje rungtynėse su „Sūduva“, kuomet „Žalgiris“ lyderių dvikovoje išplėšė pergalę 3:2.

Taurės turnyre J. Sylvestras įmušė keturis įvarčius, iš jų vieną – finale prieš „Panevėžį“, o Europos turnyruose pasižymėjo tiksliu smūgiu į „Linfield“ vartus.

2022 metų sezone slovakas prie „Žalgirio“ prisijungė tik sezonui prasidėjus ir pagrindinėje sudėtyje neįsitvirtino, iš viso sužaidė 12 rungtynių ir įvarčių nepelnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją