Prieš pusantros savaitės Klužo futbolininkai pradėjo sezoną laimėdami šalies Supertaurę. Rungtynėse dėl trofėjaus G. Arlauskio atstovaujama ekipa 1:0 palaužė taurės savininkę „Universitatea Craiova“.

Nemaža dalis nuopelnų dėl pergalės priklauso puikiai vartus gynusiam 30-mečiui telšiečiui. Bet dar labiau dėmesį patraukė emocinga jo tirada „CFR Cluj“ saugui Sebastianui Mailatui.

Po pavojingos varžovų atakos savitvardą visiškai praradęs G. Arlauskis nukūrė kone iki aikštės vidurio ir aprėkė 20-metį komandos draugą. Vartininką net ėmė raminti kiti futbolininkai.

Rumunijos žiniasklaida vaizdelį apibūdino taip: atrodė, kad G. Arlauskis pasiruošęs suryti kolegą gyvą.

Aršus G. Arlauskio pamokslas komandos draugui – nuo 2:00 min.

Neįprastą epizodą pakomentavo ir buvęs žaidėjas, „auksinės“ rumunų kartos atstovas Ilie Dumitrescu, 1994 metais kartu su Gheorghe Hagiu ir kompanija pasiekęs pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

„Man nepatiko tai, ką pamačiau. Keista, kad Arlauskiui leidžiami tokie dalykai. Žaidėjas bėga 30 metrų, kad apšauktų komandos draugą, visaip gestikuliuoja. Girdėjau, kad ir treniruotėse buvo įvairių dalykų. Pasižiūrėsime, ar treneris įves tvarką rūbinėje“, – kalbėjo I. Dumitrescu.

Tuo metu naujasis „CFR Cluj“ strategas Edwardas Iordanescu gynė lietuvį.

„Arla yra neįtikėtina asmenybė, rūbinės lyderis. Jo žodis komandoje svarus, žaidėjai jį gerbia. Mūsų vartininkas – sielos žmogus, jis labai įsitraukęs į savo veiklą, gal tik truputį per daug impulsyvus.

Galbūt ta situacija nelabai graži estetiškai, bet Arla jauniems žaidėjams yra kaip tėvas. Taip, jis šiek tiek keistas, bet jo pamišimas yra labai pozityvus“, – auklėtinį apibūdino treneris.

Iš Lietuvos rinktinės 2015-aisiais pasitraukęs ir žiniasklaidą sirgalių kurstymu prieš komandą apkaltinęs vartininkas Rumunijoje atsigavo po nepasisekusio bandymo įsitvirtinti Anglijos „Premier“ lygoje.

Dvejus metus „Watford“ atsarginių suolo gale tūnojęs lietuvis praėjusiame sezone kėsinosi į Rumunijos pirmenybių rekordą. „CFR Cluj“ nepraleido įvarčio 22-ejose rungtynėse. Iki geriausio visų laikų pasiekimo pritrūko vos vieno „sauso“ mačo.

Vis dėlto antradienį G. Arlauskis nesužibėjo – vartų sargas turėjo visas galimybes atremti Carloso Strandbergo smūgį iš baudos aikštelės prieigų, bet kamuolys apmaudžiai prasprūdo pro jo rankas, ir „Malmo“ šventė pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)