Kitu atveju „Žalgiris“ leisis pakopa žemyn ir pasirodymą Europoje tęs Konferencijų lygos lemiamame atrankos etape.

Po pirmo kėlinio šeimininkai dar buvo kiek pranašesni pagal visus statistikos parametrus, o „Žalgirio“ puolėjas Matthiasas Oyewusi turėjo kelias progas nuginkluoti oponentų vartininką Peterį Abrahamssoną.

Bet būtent Švedijos čempionai dar iki pertraukos išsiveržė į priekį, kuomet pakartotiniu smūgiu pasižymėjo Srdanas Hrstičius.

Tas pats 20-metis serbas padvigubino skirtumą 47-ą min., kuomet grubiai suklydo kamuolio nesugavęs vilniečių vartų sargas Edvinas Gertmonas.

„Manau, kad turėjome ir galėjome įmušti pirmi, tada rungtynės būtų pakrypusios visai kita eiga“, – įsitikęs „Žalgirio“ saugas Paulius Golubickas.

„Antrame kėlinyje vėl po savo klaidų praleidome ir antrą įvartį. Atrodė, kad mes apskritai jau pametėme žaidimą, o varžovai pelnė dar ir trečią įvartį“, – su apmaudu kalbėjo lietuvis, pasiguodęs bent jau vienu pelnytu įvarčiu.

„Paskutinės 20 minučių buvo turbūt geriausios, tada žaidimas jautėsi tikrai neblogai, po truputį spaudėme varžovus. Smagu, kad pelnėme tą įvartį, bet bendrai žvelgiant kažko trūko žaidime. Patys darėme klaidas gynyboje, darėme klaidas ir puolime, kurios vėliau išsivystydavo į dar didesnius nesusipratimus.

Antro kėlinio pabaigoje jau turėjome ieškoti to paskutinio kvėpavimo ir labai džiugu, kad sugebėjome pelnyti bent vieną įvartį. Dabar išvykoje reikės dar dviejų dviejų (įvarčių)“, – po dvikovos kalbėjo P. Paulius.

Rezultatą sušvelninęs įvartis krito 85-ąją rungtynių minutę, kai fantastišku smūgiu iš pirmo lietimo pasižymėjo gynėjas Nassimas Hnidas.

Nors šansai nėra dideli, P. Golubickas tiki, jog atsakomosiose šio etapo rungtynėse nutikti gali bet kas.

„Jeigu žaisime taip, kaip tą darėme paskutines 20 minučių, tokį tempą palaikytumėme visas 90 minučių, manau, kad turime gerus šansus. Jei dar pavyktų įmušti pirmiems, būtų tikrai įdomios rungtynės.

Pamatėme, pasibandėme ir pajutome savo varžovus, kartu su treneriais dabar darysime analizes, štabas pakoreguos planus, taktiką. Mes, žaidėjai, treniruosimės ir žiūrėsime, kaip galime geriau ir tiksliau išnaudoti savo šansus.

Tačiau nemanau, kad mums reikia stebuklo. Mes galime prieš tokią komandą žaisti ir per paskutines minutes tai parodėme. Manau, kad viskas įmanoma“, – teigė žaidėjas.

Atsakomosios UEFA Europos lygos trečio atrankos etapo rungtynės po savaitės vyks Geteborge.

Poros nugalėtojai automatiškai užsitikrins vietą UEFA Konferencijų lygos grupių etape ir dar galės pakovoti dėl patekimo į Europos lygą su „Aberdeen“ klubu iš Škotijos.

Pralaimėjusi ekipa kovas tęs paskutiniame Konferencijų lygos atrankos etape, kurio burtai lėmė dvikovą su „Hamrun Spartans“ (Malta) ir Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija) poros nugalėtojais.

„Ferencvaros“ komandą žalgiriečiai sutiko 2021 metais Čempionų lygos atrankoje ir tuomet dukart varžovams nusileido (0:2, 1:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją