37-erių prancūzas prie „LAFC“ prisijungtų šią vasarą, kai baigsis jo sutartis su „AC Milan“ klubu. Tai įvyktų po 2024 m. Europos čempionato, kuris vyks nuo birželio 14 iki liepos 14 dienos. MLS vasaros perėjimų langas atsiveria liepos 18 dieną.

Pasak F. Romano, sutartis su Los Andželo klubu galiotų iki 2025 m. gruodžio mėnesio.

O. Giroud su 56 įvarčiais per 130 rungtynių atstovaujant Prancūziją yra rezultatyviausias rinktinės istorijoje. Už jo rikiuojasi legendinis Thierry Henry, kuris per 123 pasirodymus pelnė 51 įvartį.

Tiesa, patyręs puolėjas dar atrodo, lyg turi nemažai kuo pasitarnauti. Šiame sezone jis yra pelnęs 12 įvarčių ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus per 26 rungtynes „Serie A“ pirmenybėse. „AC Milan“ užima antrąją vietą Italijoje ir susidurs su „AS Roma“ Europos lygos ketvirtfinalyje.

Nuo 2021 metų vasaros, kai paliko Londono „Chelsea“ ir prisijungė prie Italijos grandų, O. Giroud yra neatsiejama „AC Milan“ sėkmės dalis – pirmą prancūzo sezoną klube vainikavo „Serie A“ titulas. Puolėjas yra pelnęs 46 įvarčius per savo laiką Italijoje.

O. Giroud yra geriausiai žinomas dėl savo laiko Londono „Arsenal“ gretose, kur jis pelnė 105 įvarčius ir atliko 41 rezultatyvų perdavimą per 253 rungtynes. Jo proveržis įvyko „Montpellier“ klube, kurį jis nuvedė iki sensacingo „Ligue 1“ titulo 2011-2012 metų sezone. Jis taip pat laimėjo Čempionų lygą ir Europos lygą per keturis metus su „Chelsea“.

Olivier Giroud

Tarptautiniame lygmenyje O. Giroud padėjo Prancūzijai pasiekti pasaulio čempionato finalą tiek 2018, tiek 2022 metais. 2018-ais „Les Bleus“ kėlė pasaulio taurę nugalėję Kroatijos rinktinę, o 2022-ais po 11 m baudinių serijos nusileido Lionelio Messi vedamai Argentinos rinktinei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją