Prie Lietuvos čempionių taip pat prisijungė iš Šveicarijos grįžusi Laetitia Chapeh-Yimga, kuri pagal nuomos sutartį buvo skolinama vienam šios šalies klubų.

Pirmą bendrą vakarinę treniruotę vedė fizinio parengimo treneris Ričardas Podolskis. Kaip teigė specialistas, artimiausioje pasirengimo stadijoje svarbiausia bus „įkrauti“ baterijas. Būtent šiuo tikslu ateinančią savaitę klubas vyks į stovyklą Ruojoje (Latvija), kur plušės septynias dienas.

Vos pasibaigus treniruotei naujokė J. Milinkovič ir į komandą sugrįžusi L. Chapeh-Yimga nuskubėjo į rūbinę, tačiau po kelių minučių su šypsenomis veiduose sugrįžo, prisiminusios maždaug prieš valandą duotą pažadą trumpai pasikalbėti.

23-ejų metų „Gintros-Universiteto“ klubo legionierė iš Serbijos J. Milinkovič į komandą buvo pakviesta sustiprinti gynybos grandį. Paprašyta plačiau papasakoti apie save, futbolininkės karjerą, buvusią komandą ir pirmus įspūdžius šviesiaplaukė mergina suskubo paminėti savo amžių.

„Esu Jovana Milinkovič, gimiau ir užaugau Serbijoje. Geriausiai jaučiuosi žaisdama kairės gynėjos arba kairės saugės pozicijose. Per savo karjerą esu rungtyniavusi Serbijoje, Kroatijoje ir Slovėnijoje. Pastarojoje šalyje praleidau praėjusį sezoną, kur atstovavau „Maribor“ klubui. Jis kaip ir „Gintra-Universitetas“ rungtyniauja UEFA moterų Čempionių lygoje. Dabar tikiuosi kuo greičiau įsilieti į naują komandą ir padėti jai siekti užsibrėžtų tikslų“, – sakė gynėja.

„Atvykau čia tik šiandien. Kol kas dar labai sunku vertinti aplinką kurioje atsidūriau, nes visų pirma esu susikoncentravusi į tiesiogines savo užduotis. Turiu kuo greičiau pažinti komandos drauges, trenerius, apsiprasti ir pademonstruoti, ką galiu geriausia. Neabejoju, kad laukia sunkus pasirengimo etapas, tačiau tą jau esu patyrusi ir esu tam pasiruošusi“, – ryžtingai kalbėjo naujokė.

Paklausta, kas lėmė jos apsisprendimą persikelti į „Gintros-Universiteto“ komandą, J. Milinkovič nedvejodama teigė, jog pagrindinėmis priežastimis galima įvardinti dalyvavimą UEFA moterų Čempionių lygos atrankos varžybose ir naujus dar nepatirtus iššūkius.

„Pasiūlymas buvo patrauklus. „Gintra-Universitetas“ rungtyniauja UEFA atrankoje, o taip pat turi stabilaus, patikimo klubo vardą. Kiek teko domėtis, komanda yra daugkartinė Lietuvos čempionė ir pasižymi profesionaliu požiūriu. Prieš atvykdama stebėjau keletą naujos ekipos rungtynių vaizdo įrašų internete, tačiau iš jų daug ką pasakyti sudėtinga. Manau, kad viską labiau suprasiu jau būdama komandos dalimi. Taip pat gyvenime stengiuosi priimti naujus iššūkius. Kelionė į šį kraštą man yra tarsi naujas karjeros lapas“, – sakė J .Milinkovič.

Tuo tarpu L. Chapeh-Yimga į Šiaulius grįžta antrą kartą. Tiesa, jeigu skaičiuotumėme pirmą gynėjos atvykimą į Šiaulius, tai būtų jau trečias sykis, kuomet žaidėja prisijungia prie UEFA atrankos turnyrui besiruošiančios Saulės miesto ekipos.

Vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujanti afrikietė pradėjo pasakoti apie nelengvą karjeros etapą, kuris kiek mažiau nei prieš pusmetį užklupo Šveicarijoje.

„Maždaug prieš penkis mėnesius vieno iš Šveicarijos pirmenybių mačo metu patyriau sunkią ir skausmingą traumą. Plyšo kryžminiai kelio raiščiai. Tai buvo paskutinės oficialios rungtynės, kuriose žaidžiau. Iš pradžių reabilitacija buvo sunki psichologiškai. Ilgą laiką turėjau praleisti be jokio fizinio aktyvumo, o tai mane tiesiog varė į neviltį. Šį etapą šiaip ne taip iškenčiau, o vėliau prasidėjo sudėtingas atsistatymo periodas. Vis tik džiaugiuosi, kad viskas pavyko sklandžiai ir dabar jau galiu treniruotis bei rungtyniauti 100 procentų“, – neslėpdama optimizmo sakė Laetitia.

Kalbėdama apie artimiausius „Gintros-Universiteto“ komandos tikslus UEFA moterų Čempionių lygoje žaidėja šiltai prisiminė ir nuostabų 2014-ų sezoną. Tuomet, kartu su Vestina Neverdauskaite gynybos liniją cementavusi L. Chapeh-Yimga varė į neviltį varžovių puolėjas.

„Patį pirmą sezoną, kuomet atvykau į „Gintros-Universiteto“ komandą sužaidėme labai sėkmingai ir net perrašėme klubo istoriją – patekome tarp 16-os pajėgiausių Europos klubų. Pamenu, kad tuomet mums buvo skiriamas didelis žmonių ir žiniasklaidos dėmesys, o mums teliko juo mėgautis. Vis tik pernai pakartoti kažko panašaus nepavyko, nors negaliu sakyti, kad komanda buvo silpnesnė.

Tiesiog, manau, kad sporte dažnai rezultatą nulemia tam tikros detalės, o sėkmę reikia užsitarnauti. Grįžusi pastebėjau ne mažai naujų veidų. Pasikeitė didžioji dalis legionierių, komanda pasipildė ir perspektyviomis vietos žaidėjomis. Taip pat nudžiugau pamačiusi naują vartininkių trenerį B. Lučičių, kurį pažįstu iš laikų kuomet žaidžiau Lenkijoje. Mes puikiai sutardavome, todėl smagu, kad karjera mus vėl suvedė į vieną komandą“, – sakė L. Chapeh-Yimga.

„Gintros-Universiteto“ komanda šią savaitę treniruosis Šiauliuose, o liepos 11–17 dienomis vyks į stovyklą Ruojoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)