„Aišku, malonu gauti asmeninį apdovanojimą. Jis reiškia, kad mano žaidimas buvo pastebėtas, dirbau ne veltui“, – teigė rusas, kurį ketvirtąją vietą „SMScredit.lt A lygoje“ kol kas užimantis „Atlantas“ yra išsinuomojęs iš Maskvos „Dinamo“.

Jam atiteko simbolinis 400 eurų čekis.

„Smagu įteikti prizą Andrejui. Gal ne paskutinį kartą – juk apdovanosime geriausią futbolininką po kiekvieno čempionato rato“, – kalbėjo „Sportland“ vadovas Vladas Korsakovas, pridūręs, kad A. Paniukovas čekį į prekes galės iškeisti bet kurioje bendrovės parduotuvėje Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje.

Stipriausiam rato žaidėjui prizas bus teikiamas po kiekvieno čempionato ketvirčio, o sezono pabaigoje apdovanojimas teks ir geriausiam metų futbolininkui.

Geriausią rato žaidėją renka šalies rinktinės treneris Igoris Pankratjevas ir būrys futbolo komentatorių bei apie šią sporto šaką rašančių žurnalistų. Kiekvienas apklausos dalyvis reitinguoja tris, jo nuomone, solidžiausiai ir spalvingiausiai rungtyniavusius futbolininkus. Susumavus balus paaiškėja nugalėtojas.

A. Paniukovas: jei komanda žais taip, kaip gali, nebaisus ir „Žalgiris“

A. Paniukovas varžovų vartininkus pradėjo šiurpinti vos pasirodęs Lietuvoje.

- Kokie pirmi įspūdžiai apie Lietuvą, Klaipėdą, mūsų šalies futbolą?, - alyga.smscredit.lt paklausė A. Paniukovo po to, kai jis atsiėmė geriausiam rato žaidėjui skirtą apdovanojimą.

- Graži šalis, puikus miestas. Nesutinku su tais, kurie sako, kad Lietuvos čempionatas - silpnas. Vis dėlto lygoje yra ir žaidėjų, rungtyniavusių labai rimto lygio komandose.

- Įmušei 11 įvarčių. O galėjai kamuolį į varžovų vartus pasiųsti kelias dešimtis kartų?

- Gal ne kelias dešimtis, bet, vertinant tas progas, kurias turėjau, 15 galėjo būti.

- Lietuvos sezono rekordas priklauso Artūrui Rimkevičiui - 35 įvarčiai. Ar taikysiesi į jį, jei liksi „Atlante“ iki sezono pabaigos?

- Tikiuosi, kad neliksiu (juokiasi). Turiu įvairių pasiūlymų, bet kol kas reikia sužaisti dar vieną ratą Klaipėdoje, kovoti dėl LFF taurės. Kad ir kaip būtų, tikrai rekomenduočiau jauniems perspektyviems futbolininkams atvykti į „Atlantą“ ir parodyti save šioje komandoje.

- Ar pirmame rate susidūrei su gynyba, kurią buvo ypač sunku įveikti?

- Puolėjas - nuo komandos priklausomas žaidėjas. Aš negaliu vienas kurti progų ir jų realizuoti. Reikia, kad žaistų komanda. Iš tų vienuolikos įvarčių, kuriuos įmušiau, šeši buvo po rezultatyvių perdavimų. Tai reiškia, kad komanda gali žaisti. O tada, kai ji žaidžia taip, kaip moka, manau, mums ir „Žalgiris“ neturėtų būti baisus.