Plebiscite, kuriame dalyvavo Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, portalo alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas bei sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Vilmantas Remeika, 31-erių N. Mačiulis surinko septynis balsus iš aštuonių.

Tai buvo pirmas atvejis per pusantro sezono, kai nė vienam futbolininkui nepavyko užkariauti visų balsavusiųjų simpatijų. Į simbolinę komandą pateko šešių klubų futbolininkai.

Po tris žaidėjus sąraše turi dvi komandos – čempionato lyderis Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“. Iš vilniečių geriausiai įvertinti vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjai Andro Švrljuga ir Georgas Freidgeimas. Visi jie surinko po penkis balsus.

„Sūduvai“ rinktinėje atstovauja saugai Karolis Chvedukas ir Mindaugas Grigaravičius (po 6) bei puolėjas Tomas Radzinevičius (3). Du gynėjus į sąrašą delegavo „Trakai“ – Linas Klimavičius surinko šešis, o Justinas Januševskis – keturis balsus. Simbolinėje rinktinėje taip pat yra N. Mačiulis, „Klaipėdos granito“ saugas Ernestas Veliulis (4) ir „Šiaulių“ puolėjas Niko Tokičius (3).

Visi balsai buvo išbarstyti 30-čiai futbolininkų. 26 jų atstovauja pirmoms keturioms „SMScredit.lt A lygos“ komandoms. Įdomu tai, kad tvirtai čempionate pirmaujantį „Žalgirį“, kurio šeši žaidėjai buvo paminėti apklausoje, pagal šį rodiklį pranoko „Trakai“ ir „Kruoja“. Plebiscito dalyviai atkreipė dėmesį į aštuonis senosios sostinės ir septynis Pakruojo futbolininkus. Nė vieno balso negavo tik blankiai antrąjį ratą sužaidusių Klaipėdos „Atlanto“ ir Gargždų „Bangos“ bei absoliučios autsaiderės Alytaus „Dainavos“ atstovai.

„SMScredit.lt A lygos“ simbolinė rinktinė: A. Vitkauskas, A. Švrljuga, L. Klimavičius, J. Januševskis, G. Freidgeimas, K. Chvedukas, N. Mačiulis, M. Grigaravičius, E. Veliulis, N. Tokičius, T. Radzinevičius.

Apklausoje buvo paminėti, bet į vienuolikos žaidėjų sąrašą nepateko: Tadas Kauneckas, Besiki Amašukeli, Jurijus Kendyšas, Darius Miceika, Tadas Labukas, Dmitrijus Koubas (visi – „Trakai“), Donatas Strockis, Samu Nieminenas, Alfredas Skroblas, Valdas Pocevičius, Tautvydas Eliošius, Ričardas Beniušis (visi – „Kruoja“), Algis Jankauskas, Artūras Žulpa, Jakubas Wilkas (visi – „Žalgiris“), Maximiliano Ugge, Arminas Vaskela (abu – „Sūduva“), Lukas Kochanauskas (Panevėžio „Ekranas“) ir Zigmantas Jesipovas („Klaipėdos granitas“).