Salės futbolo rinktinės į pasaulio pirmenybes Lietuvoje atsiveža po 16 žaidėjų, todėl pristatome būtent 16 didžiausių čempionato žvaigždžių:

1. Ricardinho. Pavardė, kuri kalbant apie šį čempionatą ir apskritai salės futbolą yra linksniuojama dažniausiai. Šešiskart geriausias pasaulio salės futbolininkas yra Portugalijos superžvaigždė ir pagrindinis kandidatas laimėti turnyro auksinį batelį. Europos čempionų lyderis rezultatyviausias buvo tiek pastarajame Europos, tiek ir pasaulio čempionate. Ilgametis Madrido „Inter“ lyderis nuo pernai žaidžia Prancūzijos klube ACCS. Kalbama, kad 35-erių Ricardinho yra vienintelis salės futbolininkas, su savo klubu pasirašęs didesnės nei 1 mln. eurų vertės sutartį.

2. Ferrao. Geriausias pasaulio salės futbolininkas pastaruosius dvejus metus. Brazilijos rinktinės puolėjas pastaruosius septynerius metus gina „Barcelona“ garbę – prieš metus atletas atvedė šią komandą į UEFA salės futbolo Čempionų lygos viršūnę. 30-metis Ferrao neretai yra vadinamas „salės futbolo Ronaldo“ – į legendinį puolėją jis panašus ne tik pagal išvaizdą ir sudėjimą, bet ir pagal sugebėjimą štampuoti įvarčius.

3. Rodrigo Hardy Araujo. Dar viena Brazilijos rinktinės superžvaigždė ir garsiausias Pietų Amerikoje rungtyniaujantis salės futbolininkas. Vieno stipriausių Brazilijos klubų „Magnus“ lyderiui jau 37-eri, tačiau jis iki šiol yra laikomas geriausiu pasaulio gynėju. Nemažai pasako ir Rodrigo populiarumas – „Instagram“ tinkle jis turi daugiau nei 400 tūkst. sekėjų.

4. Sergio Lozano. Savo superžvaigždę turi ir Ispanija – tai 32-ejų krašto žaidėjas, pastarąjį dešimtmetį vilkintis „Barcelona“ marškinėlius. Ispanijos rinktinės lyderis taip pat yra laikomas bene geriausiu savo pozicijos žaidėju pasaulyje.

5. Leo Higuita. Garsiausias varžovas, kurį grupės etape sutiks Lietuvos salės futbolo rinktinė. Kazachstano garbę nuo 2013 metų ginantis brazilas L. Higuita yra penkiskart geriausias planetos salės futbolo vartininkas.Šio pripažinimo jis sulaukia ne vien už vartų gynybą – L. Higuita aktyviai dalyvauja atakose ir ne tik puikiai asistuoja komandos draugams tolimais perdavimais, bet ir neretai pats muša įvarčius. Atrankoje į Pasaulio čempionatą 35-erių Almatos „Kairat“ vartininkas pasižymėjo du kartus.

6. Hosseinas Tayebi. 2016 metais pasaulio čempionato bronzą sensacingai iškovojusios Irano rinktinės lyderis. Puikus pasirodymas pastarajame čempionate atvėrė krašto žaidėjui kelią į Europos salės futbolo elitą – ketverius metus jis žaidė pajėgiame Almatos „Kairat“ klube, o pernai persikėlė į Lisabonos „Benfica“. 32-ejų atletas yra rezultatyviausias dviejų pastarųjų Azijos čempionatų futbolininkas.

7. Guitta. Dar vienas garsus Brazilijos vartininkas, tiesa, jau ne Kazachstano, o būtent Brazilijos rinktinėje. 34-erių futbolininkas nuo 2018 metų gina Lisabonos „Sporting“ vartus – Guitta pastangų dėka ši komanda užpernai ir šiemet triumfavo UEFA salės futbolo Čempionų lygoje.

8. Carlosas Ortizas Jimenezas. Ispanijos rinktinės gynybos ramstis, nuo 2008 iki 2020 metų rungtyniavęs Madrido „Inter“ ekipoje ir padėjęs jai triskart tapti UEFA Čempionų lygos laimėtoja. 37-erių C. O. Jimenezas pernai su Ricardinho atstovavo ACCS, o šią vasarą sukirto rankomis su „Barcelona“.

9. Leonardo Caetano Silva. Jauniausias žaidėjas šiame sąraše. 22 metų kylantis „Magnus“ klubo ir Brazilijos rinktinės talentas yra laikomas perspektyviausiu pasaulio salės futbolininku. „Leozinho“ pravardę turintis krašto žaidėjas yra lyginamas su brazilų salės futbolo legenda Falcao.

10. Dyego Zuffo. Ištikimas Ferrao padėjėjas Brazilijos rinktinėje ir „Barcelona“ klube. 32-ejų krašto žaidėjas Katalonijoje rungtyniauja nuo 2013 metų ir su geriausiu pasaulio salės futbolininku sudaro neišskiriamą bei visus varžovus bauginantį tandemą.

Dyego Zuffo

Didžiausia Dyego stiprybė yra įspūdingas varžovus klaidinačių judesių arsenalas. Brazilas yra laikomas vienu geriausių salės futbolo driblingo meistrų.

11. Marko Pršičius. Serbijos salės futbolo pažiba. 30-metis krašto žaidėjas ilgai buvo savo šalies ekipų „KMF Marbo“ ir „Ekonomac“ lyderis, o pastaraisiais metais jis nusprendė pakeliauti – praėjusį sezoną rungtyniavo Rumunijos komandoje „Imperial Wet“, o ateinantį sezoną žais „Al-Arabi“ klube Kuveite. Jei M. Pršičius sulauks komandos draugų pagalbos, Serbijos rinktinė pasaulio čempionate Lietuvoje gali nustebinti.

12. Pito. Dar vienas futbolininkas, šią vasarą apsivilkęs „Barcelona“ marškinėlius. Barselonoje Pito prisijungs prie savo bičiulių Brazilijos rinktinėje Ferrao ir Dyego Zuffo. Brazilas į Kataloniją keliasi iš aršiausių priešininkų stovyklos – pastaruosius dvejus metus 29-erių Pito atstovavo Madrido „Inter“ ir buvo pagrindiniu „Barcos“ gynėjų galvos skausmu.

13. Ederis Lima. Ilgametis Rusijos rinktinės lyderis, vienas rezultatyviausių visų pastarojo dešimtmečio Europos ir pasaulio čempionatų žaidėjų. Natūralizuotas brazilas gina Rusijos garbę nuo 2009 metų, tačiau klubinį rusų salės futbolą 37-erių veteranas paliko jau prieš ketverius metus. Šiuo metu jis gimtinėje atstovauja San Paulo „Corinthians“.

14. Cristianas Borruto. Dabartinės pasaulio salės futbolo čempionės Argentinos lyderis. 34-erių „Pesaro“ klubo puolėjas beveik visą savo karjerą žaidžia Italijoje ir yra šios šalies čempionato įvarčių mašina.

15. Douglasas Junioras. Antrasis šio sąrašo žaidėjas, su kuriuo grupės etape teks susidurti Lietuvos rinktinei. Natūralizuotas brazilas nuo 2015 metų žaidžia Kazachstano rinktinėje. 32-ejų Almatos „Kairat“ atstovas yra vienas universalių pasaulio salės futbolininkų ir vienas rezultatyviausių gynėjų.

16. Anaras Asadovas. Bene didžiausia salės futbolo žvaigždė Rusijoje – šalies superklubo Maskvos KPRF lyderis. Įspūdingais kamuolio valdymo įgūdžiais pasižymintis 25-erių krašto žaidėjas itin svariai prisidėjo prie Rusijos rinktinės bronzos medalio 2018 metų Europos čempionate. Turėdami A. Asadovą savo gretose rusai yra vieni pagrindinių kandidatų į medalius ir Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)