Lietuvos ir Turkijos čempionai kaunasi antrajame UEFA Čempionų lygos atrankos etape. Pirmasis mačas padovanojo tikrą futbolo desertą, nepakreipusį svarstyklių nė į vieną pusę – „Žalgiris“ namie sensacingai sužaidė lygiosiomis 2:2.

Įsitaisęs šalia aistringiausių „Žalgirio“ sirgalių tribūnos šį mačą LFF stadione gyvai stebėjo Lietuvoje dirbantis futbolo treneris iš Turkijos Onuras Ozkanas.

„Utenos Utenio“ akademijoje besidarbuojantis vyras jau keletą metų atidžiai stebi mūsų šalies futbolo aktualijas ir sako, kad pirmųjų rungtynių rezultatas jam netapo didele staigmena.

„Dirbu čia ir matau Lietuvos futbolo progresą. Prieš susitikimą žinojau, kad „Galatasaray“ lengva nebus. „Žalgiris“ tikrai atrodė kaip puikiai paruošta komanda, visiškai atsidavusi žaidimo planui. Jie puikiai kontraatakavo, o gynyboje išliko ramūs, darė labai mažai individualių klaidų, ypač pirmoje mačo pusėje.

Taip, žalgiriečiai turėjo problemų su atakų užbaigimu ir sprendimų priėmimu. Vis tik manau, kad Stambule mūsų laukia dar vienerios atkaklios rungtynės“, – Delfi sakė O. Ozkanas.

Jeigu Lietuvoje dirbančio trenerio rezultatas nešokiravo, kiek kitaip jį vertino Turkijos spauda.

„Spauda buvo šokiruota. „Galatasaray“ sulaukė milžiniško kritikos kiekio, nes išleidžia milijonus eurų naujiems žaidėjams. Sirgaliai taip pat nusivylę“, – apibendrino jis.

Stebėtis kritika turbūt neverta – Transfermakrt.com duomenimis, „Galatasaray“ sudėtis vertinama 215 mln. eurų, „Žalgirio“ – viso labo 8 mln. Per pastarąsias savaites turkų klubą sustiprino tokie pirkiniai kaip Wilfriedas Zaha ir Mauro Icardi.

Juolab, kad „Galatasaray“ nuolat patenka į „Forbes“ sudaromų brangiausiai vertinamų futbolo klubų „TOP32“ sąrašą. Klubo vertė svyruoja tarp 350-500 mln. eurų.

Visi šie skaičiai, akivaizdus „Galatasaray“ pranašumas ant popieriaus ir namų sienos prieš atsakomąjį mačą vėl sudaro lengvos turkų pergalės foną. Vis tik O. Ozkanas prisimena kelis atvejus, kai tvyrojo tokios pačios nuotaikos, tačiau „Galatasaray“ gavo antausius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją