2007 metais „Newcastle“ įsigijęs ir daugybę kritikos strėlių iš sirgalių pastaraisiais metais atlaikęs Mike‘as Ashley galiausiai sutiko parduoti klubą už 300 mln. svarų.

Rastas pirkėjas – Mohammedas bin Salmanas, kuris praeityje taikėsi ir į „Manchester United“.

M. bin Salmanas yra Saudo Arabijos princas ir pirmasis sosto įpėdinis. Karališkosios jo šeimos turtas yra vertinamas net 320 mlrd. svarų, todėl „Newcastle“ be konkurencijos turės patį turtingiausią savininką Anglijos „Premier“ lygoje.


Palyginimui, didžiausiu pastarojo dešimtmečio išlaidūnu laikomo „Manchester City“ klubo savininko Sheikho Mansouro turtas yra vertinamas daugiau nei dešimt kartų mažesne suma – 23,3 milijardo svarų.

Pasak pranešimų, M. bin Salmanas sutiko įsigyti 80 proc. „Newcastle“ akcijų, o likę 20 proc. bus parduoti britų verslininkams Amandai Staveley bei Davidui ir Simonui Reubenui.

Nors komandos pardavimas dar neįsigaliojo, britų žiniasklaida jau rašo apie galimus skambius pirkinius ir tai, jog trenerio postas bus siūlomas tokiems strategams kaip Mauricio Pochettino ar Massimiliano Allegri.

Į diskusiją apie galimą „Newcastle“ ateitį socialiniuose tinkluose aktyviai prisijungė sirgaliai. Daugybė jų juokavo, jog garsūs futbolininkai dėl didelių pinigų patys prašysis galimybės žaisti Šiaurės Anglijoje.

Vieni dalinosi nuotraukomis, kuriose geriausi planetos futbolininkai buvo „apvilkti“ Niukaslo ekipos aprangomis, o kiti rimtesniu tonu svarstė, ar „Newcastle“ jau kitą sezoną gali būti tarp lyderių bei sugrįžti į UEFA Čempionų lygą, kurioje nežaidė nuo 2002-2003 metų sezono.

„Newcastle“ ekipa yra keturis kartus tapusi Anglijos čempione, tačiau paskutinis titulas iškovotas beveik prieš šimtmetį – 1927-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)