Pirmasis mačas Vilniuje baigėsi 2:2, tad švieslentėje Stambule nė viena komanda neturės pranašumo.

– Ko galime tikėtis Stambule?, – pašnekovų klausė laidos vedėjas Ignas Grinevičius.

(A. Klimavičius) Nors Mathiasas Oyewusi buvo išneštas iš aikštės, tačiau manau, jis žais atsakomajame mače.

Jis toks griuvimams labiau pasiduodantis žaidėjas, ne visi tie griuvimai tokie skaudūs, kaip kad jam atrodo. Net kai išnešinėjo jį iš aikštės, man labiau atrodė, jog tai tam tikras laiko tempimas.

Nemanau, kad „Galatasaray“ keis kažką žaidime.

Tų momentų „Žalgiris“ susikūrė ir tai skambutis varžovams, jog Vilniaus ekipa kartą per mačą gali pabėgti į priekį ir sukurti pavojingą ataką.

Tą supranta ir „Galatasaray“ žaidėjai ir treneris. Kalbant apie puolimą, „Galatasaray“ čia didelių problemų neturėjo, Vilniuje svečiai aktyviai kūrė progas ir didelių pokyčių čia nebus.

Tačiau gynyboje, manau, Stambulo ekipa turėtų paieškoti pokyčių ir neleisti svečiams iš Vilniaus sukurti tiek momentų.

Arūnas Klimavičius

(E. Kvitkauskas) Sutikčiau su tuo. Manau, „Galatasaray“ per naiviai pažiūrėjo į tas rungtynes. Stambule „Žalgirio“ laukia visai kita atmosfera ir kitoks spaudimas.

Matėme ir Vilniuje, jog „Galatasaray“ nuo pat mačo pradžios stengėsi duoti spaudimą ir pelnyti greitą įvartį. Bet „Žalgiris“ turi savų kozirių. Matome pagal komandos tipą, jog ji labiau sutverta žaisti antru numeriu.

Nemažai žaidėjų, kurie gali gerai, kompaktiškai gintis. Tas pats Nicolasas Gorobsovas, Jurijus Kendyšas gali vienu lietimu atlikti puikius perdavimus ir išvesti M. Oyewusi ar Adama Fofaną į priekį.

Man jis šiaip paliko labai gerą įspūdį, nors A. Fofana net ne visada patektavo į startinę sudėtį. Tačiau svarbiausiose rungtynėse parodė klasę.

Pamatėme, jog Vladimiras Čeburinas yra lankstus treneris, jis parinko vieną sudėtį mačams prieš „Struga“, ir kitą prieš „Galatasaray“.

Vladimiras Čeburinas

Tokios rungtynės – ir impulsas žaidėjams.

Prisiminkime M. Oyewusi, kuris pernai iki Čempionų lygos niekas nekalbėjo apie jį, nesakė, jog jis taps „Žalgirio“ žvaigžde. Jis sužibėjo tose rungtynėse, kur „Žalgiris“ žaidė „antru numeriu“.

Vienas, antras geras mačas suteikia žaidėjui didelį pasitikėjimą. Vien iš psichologinės pusės futbolininkas gali tapti kur kas geresniu žaidėju sėkmingai sužaidęs europinėse rungtynėse.

Ervinas Kvitkauskas, Ignas Grinevičius

– Kiek „Žalgiris“ progreso padarė nuo pirmo savo išbandymo Čempionų lygos atrankoje?

(A. Klimavičius) Jei žvelgtume į tą kelerių metų periodą, ta patirtis sezonas po sezono ir kaupiama. Prieš „Struga“ ta patirtimi, net pasitikėjimu ir laimėta. To pritrūko kitoms Lietuvos komandoms.

„Žalgiris“ per eilę metų sukaupė tą patirtį. Į stadioną ėjome su mintimi, kad „Žalgiris“ duos kovą „Galatasaray“ ekipai. Nesitikėjai stebuklų, bet žinojai, kad nebus labai blogai.

Tą patirtį žaidėjams perduoda klubo senbuviai, treneris, vadovybė. Prisiminkime „Sūduvą“, kuri irgi per kelerių metų laikotarpį jau žinojo, kaip sėkmingai kovoti prieš favoritus.

(E. Kvitkauskas) Paskaičiuokime pernai „Žalgirio“ tarptautinių rungtynių skaičių, sužaidė apie 14 rungtynių. Toks N. Gorobsovas jau galėtų turėti apie 20 europinių mačų patirties.

Pirmame atrankos etape su „Struga“ ir pasimatė tas „Žalgirio“ užtikrintumas, nepanikavimas praleidus įvartį svečiuose.

Tame pačiame mače su „Galatasaray“ matėsi, kad žalgiriečiai turi planą, žino, kaip žaisti, nebuvo jokios panikos. Nors varžovai spaudė, žalgiriečiai ramiai įžaidinėjo kamuolį nuo vartų, bandė žaisti.

Akivaizdu, „Žalgiris“ solidi komanda, kurios nelabai kas gali išgąsdinti. Faktas, turkai – didžiuliai favoritai Stambule.

Matome pagal burtus, iškritus „Žalgiris“ turės gerus šansus kitoje poroje (Europos lygos atrankoje galimai susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos)).

Jei susitiks su Farerų salų klubu ir jį įveiks, Europos lygos lemiamame atkrintamųjų etape vėl viskas priklausys nuo burtų. Labai įvairūs varžovai, tas pats Razgrado „Ludogorec“ gali papulti. Bet kokiu atveju, nebus jau tokio klubo, prieš kurį „Žalgiris“ jau visiškai neturėtų galimybių.

Stipresnio klubo už „Galatasaray“, manau, jau nebus.

– Kiek Arūnai esi ramus dėl grupių etapo?

(A. Klimavičius) Visada futbole yra to nenuspėjamumo. Negalime duoti 90 proc. ar 80 proc., jog „Žalgiris“ vėl žais grupių etape.

Jei „Žalgiris“ išlaikys tą žaidimą, progų realizaciją, tą užtikrintumą, tai be abejo, šansų tikrai yra.

Transliacija bus mokama, kainuos 5 eurus, bet užsisakę taip pat gaus ir „Delfi Plius“ vieno mėnesio trukmės prenumeratą.

Šios poros nugalėtojas trečiame Čempionų lygos atrankos etape susitiks su Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija), kuriai atstovauja Justas Lasickas.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų pateikti sensaciją ir įveikti Turkijos čempionus, kaip ir pernai, Vilniaus klubas užsitikrintų vietą Konferencijų lygos grupių etape.

Nesėkmės atveju žalgiriečiai be tarptautinių kovų neliktų iki pat rugsėjo.

Iš Čempionų lygos atrankos iškritęs „Žalgiris“ persikeltų į UEFA Europos lygos atranką (rugpjūčio 10/17 d.) ir susitiktų su Klaksviko KI (Farerų salos) ir „Hacken“ (Švedija) poros pralaimėjusia komanda. Čia po pirmo susitikimo Klaksvike – lygu (0:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją