Pirmą kartą finaliniame etape dalyvaujantys gruzinai antradienį laimėjo A grupės varžybas, sau už nugaros palikę tris futbolo nacijas: portugalus, olandus ir belgus.

Paskutinėse rungtynėse Gruzijos rinktinė 1:1 sužaidė su Nyderlandų komanda, kuriai toks rezultatas kainavo vietą pirmenybių ketvirtfinalyje.

Prieš tai šeimininkai 2:0 įveikė Portugaliją ir išsiskyrė 2:2 su Belgija.

Už 5 taškus surinkusių gruzinų išsirikiavo antrą bilietą į atkrintamąsias varžybas pelnę portugalai (4 tšk.), olandai (3 tšk.) ir belgai (2 tšk.).

Paskutinį mačą Boriso Paičadzės vardo stadione stebėjo 43 tūkst. žiūrovų – Europos jaunimo pirmenybių masteliais rekordinė minia.

Joje buvo ir keturkojis, išbėgęs į aikštę bei trumpam sustabdęs žaidimą.

Bet Ramazo Svanadzės auklėtinių nesutrikdė nei milžiniškas tėvynainių dėmesys, nei tokie garsūs vardai varžovų gretose kaip Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) priklausantis Ryanas Gravenberchas (Nyderlandai), „Milan“ (Italija) jau įsitvirtinęs Charlesas De Ketelaere (Belgija) ar „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) atstovas Vitinha (Portugalija).

Gruzinų oponentai ketvirtfinalyje paaiškės trečiadienį, kai finišuos visų grupių kovos.

Pirmenybes Gruzija rengia kartu su Rumunija, bet finalas bus žaidžiamas Batumyje.


Standings provided by Sofascore

Tuo metu per plauką nuo B grupės lyderių pozicijos antradienį liko Ukrainos jaunimas, sužaidęs 2:2 su Ispanija.

Savų gerbėjų Bukarešte aktyviai palaikomi ukrainiečiai iki 90-os min. pirmavo 2:1, bet praleido apmaudų įvartį, kuris ispanams leido išlaikyti pirmą vietą (7 taškai).

Tiek pat taškų surinkę, bet vienu įvarčiu mažiau mušę Ukrainos atstovai užėmė antrą poziciją ir taip pat žais ketvirtfinalyje. Už borto atsidūrė kroatai ir rumunai, sukrapštę po tašką tarpusavio rungtynėse.

Prieš dvejus metus iškovotą nugalėtojų titulą šiose pirmenybėse gina Vokietija.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją