Nuo pirmų minučių aikštės šeimininkai ėmė diktuoti sąlygas aikštėje, o teritorinę persvarą į švieslentę po kampinio 19-ą min. buvo perkėlęs gynėjas Giorgio Chiellini.

Bet tik trumpam – VAR sistema padėjo teisėjui iš Rusijos Sergejui Karasiovui įžvelgti veterano žaidimą ranka, ir įvartis buvo atšauktas.

Vos po kelių minučių tas pats G. Chiellini perdavė kapitono raištį Leonardo Bonucci, o pats užleido vietą aikštėje Francesco Acerbi.

26-ą min. krito įvartis, į kurį nebesikėsino nė VAR. Po idealaus
Domenico Berardi perdavimo Manueliui Locatelli nebeliko nieko kito kaip tik pasiųsti kamuolį į vartus.

Išsiveržę į priekį Roberto Mancini auklėtiniai kiek atsitraukė, rinkdamiesi kontratakų taktiką, kuri šveicarams pasirodė taip pat kelianti daug problemų.

Antro kėlinio pradžioje tas pats M. Locatelli triumfavo antrą kartą. 23-ejų „Sassuolo“ klubo saugas antrąjį įvartį pelnė preciziškai tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą iš baudos aikštelės prieigų.

Šveicarijos rinktinė mėgino atsitiesti atsitiesti Steveno Zuberio išpuoliu, bet italus gelbėjo vartininkas Gianluigi Donnarumma.

„Squadra Azzurra“ taip pat nesnaudė, bet „Serie A“ pirmenybių įvarčių mašinai Ciro Immobile pritrūkdavo tikslumo atakų smaigalyje.

Vis dėlto priešpaskutinę pagrindinio laiko minutę 31-erių Romos „Lazio“ snaiperis galiausiai prisitaikė ir pasiekė savo, įtvirtindamas antrą iš eilės Italijos pergalę identišku rezultatu.

Rungtynių santrauką galite pamatyti čia.


Rezultatas:

Italija 3 – 0 Šveicarija
26' [1 – 0] Manuelis Locatelli
52' [2 – 0] Manuelis Locatelli
89' [3 – 0] Ciro Immobile

Pirmenybių starte Italija 3:0 sutriuškino turkus, o Šveicarija išsiskyrė taikiai 1:1 su valais.


FIFA reitinge italai žengia 7-i, šveicarai atsilieka šešiomis pozicijomis.

Per 58 tarpusavio susitikimus 29 kartus laimėjo Apeninų pusiasalio ekipa, 7 pergales nuskynė Alpių šalies atstovai, 22 mačai baigėsi lygiosiomis.


Pirmosiose trečiadienio A grupės rungtynėse Velsas 2:0 pamokė be taškų liekančią Turkiją ir užsitikrino mažiausiai trečią vietą.


Paskutiniame grupių varžybų ture birželio 20 d. Velsas susikaus su Italija, o Turkija – su Šveicarija.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)