Vos kartą šiame sezone suklupęs FK „Panevėžys“ (81 taškas) tapo nepavejamu antroje vietoje esančiam ir titulo neapgynusiam Vilniaus „Žalgiriui“ (71). Sostinės klubui liko trejos rungtynės iki sezono pabaigos, o juos nuo Aukštaitijos klubo skiria 10 taškų.

2015 m. įkurtam „Panevėžiui“ tai pirmas A lygos čempionų titulas.

Pirmoje susitikimo dalyje po rinktinių pertraukos į aikštę žengusios ekipos kovojo, tačiau sunkiai kūrė pavojingus momentus prie varžovų vartų.

Mėlynai balti atliko keletą aštrių perdavimų į baudos aikštelę ir tolimais smūgiais patikrino Vytauto Černiausko budrumą. „Panevėžio“ gretose kėliniui artėjant prie pabaigos pavojingą smūgį greta virpsto atliko Sebastianas Rinconas.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo svečiai – galva virš vartų smūgiavo Kaspars Dubra, o Jovano Čadženovičiaus smūgį atrėmė Vincentas Šarkauskas.

Paskutinę progą rungtynėse jau per arbitro kompensuotą laiką turėjo Michaelis Thuiq‘as, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų, o po kelių akimirkų Giedriaus Matulevičiaus smūgiuotą kamuolį sugavo Vytautas Černiauskas.

„Hegelmann“ ekipa po šių lygiųjų sąskaitoje turi 56 taškus bei vis dar žengia ketvirta.


Standings provided by Sofascore


Telšiuose – „Kauno Žalgirio“ pergalė

34-ojo „Optibet A lygos“ turo susitikimas įvyko Telšiuose, kur esant negailestingoms oro sąlygoms vietos ekipa priėmė svečius iš Laikinosios sostinės. Xabi Auzmendi dublis nulėmė „Kauno Žalgirio“ pergalę prieš Telšių „Džiugą“ – 2:0 (1:0).

Svečiai savuosius šansus turėjo jau pirmomis rungtynių minutėmis, tačiau savo ekipą gelbėjo Tomas Rapalavičius, jau kitame epizode po pakelto kampinio į kamuolį nepataikė Martynas Dapkus, kiek vėliau šalia vartų stačiakampio smūgiavo Xabi Auzmendi.

Kauniečių spaudimas vaisių davė jau 11-ąją minutę – po puikaus Jasono Noslino perdavimo prieš vartus atsidūręs X. Auzmendi savo ekipą išvedė į priekį.

Sužaidus kiek daugiau nei pusė kėlinio Dominykas Kubilinskas atliko laisvą smūgį, tačiau kamuolys skriejo virš vartų, prabėgus dar šiek tiek laiko Nuno Pereiros smūgį iš toli atrėmė Deividas Mikelionis.

E. Sarpongas antrame kėlinyje smūgiavo iš toli, bet priešininkų vartų sargas sužaidė užtikrintai, jau kitoje atakoje pavojingoje situacijoje atsidūrė Armandas Kučys, tačiau T. Rapalavičius gynyboje atstovėjo pavyzdingai. 66-ąją minutę Danilas Ankudinovas buvo atsidūręs visiškai šalia vartų, tačiau perdavimo sulaukti nesitikėjęs futbolininkas į kamuolį nepataikė bei proga nepasinaudojo.

Tašką mače padėjo dublį jau per pridėtą teisėjo laiką pelnęs X. Auzmendi – S. Moschinas atrėmė varžovo smūgį, o laiku ir vietoje atsidūręs ispanas pasižymėjo dar sykį.

Po 34-ojo „Optibet A lygos“ turo „Džiugas“ su 23 taškais išlieka devintas, tuo tarpu žaliai balti su 49 taškais rikiuojasi 5-oje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)