Rugpjūtį J. Blatteris pareiškė, kad tai numatoma padaryti siekiant išvengti daugiau nei 40 laipsnių karščio siekiančių temperatūrų šioje Persų įlankos šalyje.

Tačiau Europos futbolo federacijų asociacijos UEFA vadovas Michelis Platini ir keli kiti FIFA vykdomojo komiteto nariai mano, kad šiam klausimui aptarti reikia daugiau laiko. Pasak M. Platini, surengti penktadienį numatytą balsavimą yra „neįmanoma“. Vienas iš sprendimo skeptikų yra Anglijos „Premier“ lyga.

Kaip praneša BBC, ketvirtadienį Ciuriche prasideda dvi dienas truksiantis FIFA vykdomojo komiteto susitikimas. Jame numatyta iš principo apsispręsti, ar nukelti čempionatą iš liepos ir rugpjūčio mėnesių, tačiau nustatyti naujos datos dar nesitikima.

Kataras, anksčiau pažadėjęs įdiegti oro vėsinimo technologiją stadionuose, trečiadienį išplatintame pareiškime pakartojo, kad yra pasirengęs surengti turnyrą bet kuriuo metu.

M. Platini posėdžiuose taip pat ketina pakreipti kalbą apie kaltinimus, kad Katare dirbantys imigrantai yra žiauriai išnaudojami.

Dėl datos perkėlimo problemų kiltų ir JAV televizijai „Fox“, kuri turi transliacijos teises Šiaurės Amerikoje. 2022 m. Pasaulio čempionato finalas sutaps su JAV Nacionalinės futbolo lygos sezonu ir gali sutapti su „Super Bowl“ maču – vienu žiūrimiausių įvykių JAV televizijoje, taigi gali nukentėti reklamos pajamos iš Pasaulio čempionato transliacijų.

Datos pakeitimo gali nepalaikyti ir tokios šalys kaip Australija, Japonija, Pietų Korėja ar JAV, kurios pralaimėjo Katarui konkurse dėl teisės surengti turnyrą.