Į šį trejetą neįtrauktas nei vienas pasaulio čempionu tapęs prancūzas, vietos neatsirado ir penkis kartus „Ballon d'Or“ titulą laimėjusiam argentiniečiui Lioneliui Messi, kuris pirmą kartą nuo 2006 metų nepateko į finalininkų trejetą. C. Ronaldo ir L. Messi FIFA metų geriausio prizą dalijosi tarpusavyje nuo 2008 metų

„Liverpool“ puolėjas M. Salah su 32 įvarčiais tapo rezultatyviausiu „Premier“ lygos žaidėju, buvo išrinktas Metų lygos žaidėju, su „Liverpool“ pasiekė Čempionų lygos finalą, kuriame 1:3 nusileido Madrido „Real“ klubui.

C. Ronaldo su „Karališkuoju klubu“ iškovojo Čempionų lygos trofėjų, su Portugalijos rinktine dalyvavo pasaulio čempionate, pasiekė aštuntfinalį, kuriame 1:2 nusileido Urugvajaus rinktinei.

Šiuose rinkimuose favoritu galima laikyti geriausiu pasaulio čempionato Rusijoje žaidėju pripažintą L. Modričių, kuris buvo kertinė figūra Kroatijos nacionalinėje rinktinėje ir su rinktine pasiekė pasaulio čempionato finalą.

Geriausia metų futbolininke pretenduoja tapti brazilė Marta, vokietė Dzsenifer Maroszan ir norvegė, Liono „Olympique“ puolėja Ada Hegerberg.

Metų geriausieji bus paskelbti rugsėjo 24 dieną Londone. FIFA apdovanojimų geriausius renka rinktinių treneriai, rinktinių kapitonai, žurnalistai ir sirgaliai.

Pernai į geriausiojo titulą pretendavo C. Ronaldo (Madrido „Real“), argentinietis L. Messi („Barcelona“) ir brazilas Neymaras (Paryžiaus „Saint Germain“), nugalėjo portugalas C. Ronaldo. Apskritai geriausiu FIFA Metų žaidėju jis buvo išrinktas penkis kartus (2008, 2013, 2014, 2016 ir 2017 m.).

Primename, kad praėjusį ketvirtadienį Monake ištraukus UEFA Čempionų lygos burtus buvo paskelbti ir UEFA apdovanojimai – metų laureatu išrinktas Madrido „Real“ saugas Luka Modričius.

L. Modričius rinkimuose pranoko antroje vietoje likusį buvusį savo komandos draugą C. Ronaldo (213) ir egiptietį Mohamedą Salah (134 taškai), atstovaujantį „Liverpool“.

L. Modričiui tai nebuvo vienintelis apdovanojimas – kroatas taip pat išrinktas ir geriausiu praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos saugu. Apskritai UEFA metų laureato titulą šis 32-ejų futbolininkas iškovojo pirmą kartą per karjerą.

Pretendentai į FIFA metų geriausio žaidėjo nominaciją:

Cristiano Ronaldo (POR/Juventus)
Luka Modric (CRO/Real Madrid)
Mohamed Salah (EGY/Liverpool)

Metų geriausia futbolininke pretenduoja tapti:

Ada Hegerberg (NOR/Olympique Lyon Feminin)
Dzsenifer Marozsan (GER/Olympique Lyon Feminin)
Marta (BRA/Orlando Pride)

Geriausias treneris:

Zlatko Dalic (Kroatijos nationalinės rinktinės vyr. treneris)
Didier Deschamps (Prancūzijos nacionalinės rinktinės strategas)
Zinedine Zidane (buvęs Madrido „Real“ strategas)

Geriausias (-a) moterų treneris (-ė):

Reynald Pedros (Liono „Olympique“ komandos treneris)
Asako Takakura (Japonijos moterų rinktinės strategė)
Sarina Wiegman (Nyderlandų moterų rinktinės strategė)

Geriausio vartininko nominacija:

Thibaut Courtois (BEL/Real Madrid, formerly Chelsea)
Hugo Lloris (FRA/Tottenham Hotspur)
Kasper Schmeichel (DEN/Leicester City)

Geriausio įvarčio autorius:

Gareth Bale (Real Madrid)
Denis Cheryshev (Russia)
Lazaros Christodoulopoulos (AEK Athens)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro)
Riley McGree (Newcastle Jets)
Lionel Messi (Argentina)
Benjamin Pavard (France)
Ricardo Quaresma (Portugal)
Mohamed Salah (Liverpool)

Sirgalių padovanojimas:

Sebastián Carrera (CD Puerto Montt)
Japonijos ir Senegalo sirgaliai
Peru sirgaliai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)