"Jei Ispanijos vyriausybė per Sporto tarybą (CSD) ir toliau kišis į futbolo reikalus, jai teks susitaikyti su tuo, kad klubams ir rinktinei bus uždrausta dalyvauti tarptautinėse varžybose, - pirmadienį Ispanijos žiniasklaidai pareiškė S. Blatteris. - Sprendimas bus nelengvas, tačiau sukviesti neeilinį FIFA susirinkimą, kuris priimtų sprendimą dėl Ispanijos diskvalifikacijos, prireiktų tik šešių valandų".

Pasak S. Blatterio, šalies nacionalinė komanda nerungtyniautų 2008 metų Europos čempionate, o klubai būtų priversti pasitraukti iš Čempionų lygos ir UEFA taurės varžybų.

RFEF prezidentas Angelas Maria Villaris sulaukė FIFA vadovo palaikymo, kai CSD paragino visų sporto šakų, kurių atstovai nedalyvaus Pekino olimpinėse žaidynėse, federacijas surengti rinkimus iki žaidynių pradžios.

"Valdžios institucijų kišimasis į futbolo federacijų veiklą nėra nauja problema. Pirmą kartą su ja susidūrėme Portugalijoje, tačiau FIFA laiško užteko, kad būtų pakeisti sporto įstatymai. Susidūrę su analogiška problema Graikijoje, buvome priversti skirti diskvalifikaciją, bet viskas išsisprendė per 48 valandas. Kol kas krizės dar nėra. RFEF sušaukė generalinę asamblėją tam, kad patvirtintų naująjį FIFA rinkimų kodeksą ir surengtų rinkimus metų pabaigoje. Kol kas tai tik nedidelė liepsna ir kviesti ugniagesių nėra reikalo", - teigė S. Blatteris.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją