Sofijoje vykusiose rungtynėse šveicarai „sušaudė“ varžovų vartų tinklą jau pačioje rungtynių pradžioje, kai per 5 min. pelnė tris įvarčius.

Breelas Embolo pasižymėjo 7-ą min., Harisas Sederovičius – 10-ą, o 12-ą min. dar vieną įvartį pridėjo Stevenas Zuberis.

Aikštės šeimininkai sugebėjo po pertraukos sušvelninti rezultatą po Kirilo Despodovo įvarčio 46-ą min.

Visus reikalus rungtynėse su Šiaurės Airija italai taip pat sutvarkė jau pirmoje dvikovos dalyje. 14-ą min. įvartį pelnė Domenico Berardi, o 39-ą rezultatą padvigubino Ciro Immobile.

Į 2018 metų planetos pirmenybes Rusijoje nepatekusi Italija pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki 23 iš eilės.


Valdo Urbono treniruojama Lietuvos rinktinė atranką pradės savaitgalį Šveicarijoje, Sant Galeno mieste. Lietuvos ir Šveicarijos rungtynės prasidės sekmadienį 21 val. 30 min. Kitą savaitę trečiadienį Vilniuje lietuviai žais su C grupės favoritais tituluojamais Italijos rinktinės žaidėjais.

Lietuvos rinktinė (FIFA 129) trečiadienio vakarą kontrolinėse rungtynėse patyrė skaudžią nesėkmę, išvykoje 0:4 (0:1) nusileidusi Kosovo nacionalinei komandai (FIFA 117).

Sėkmingai antraką pradėjo futbolo supervalstybės Anglija ir Vokietija. Anglai net 5:0 sutriuškino San Mariną, o vokiečiai 3:0 nugalėjo Islandiją.

Nors turėjo totalinį pranašumą, buvę planetos čempionai ispanai turėjo tenkintis lygiosiomis 1:1 rungtynėse su Graikija. 33-ą min. Alvaro Morata įvarčiu išvedė Ispanijos rinktinę į priekį, tačiau 57 min. 11 m baudinį realizavęs Anastasias Bakasetas išlygino rezultatą. Tai buvo vienintelis graikų smūgis į vartų plotą per vsas rungtynes.

Vengrijoje vykusioje rezultatyviausioje ketvirtadienio dvikovoje aikštės šeimininkai buvo arti pergalės, tačiau lenkų kailį išgelbėjo geriausias planetos futbolininkas Robertas Lewandowskis. Po jo įvarčio 83-ią min. rezultatas tapo lygus 3:3.

Pergale pažymėtas buvo ir švedų superžvaigždės Zlatano Ibrahimovičiaus sugrįžimas į nacionalinę ekipą. Po 5 metų nuo paskutinio jo pasirodymo rinktinėje 39 metų puolėjas padėjo savo tautiečiams 1:0 įveikti Gruziją.

Po gražaus ir rezultatyvaus Ibros perdavimo 35-ą min. pasižymėjo Viktoras Claessonas. Šioje dvikovoje Z. Ibrahimovičius aplenkė tautietį vartininką Thomą Ravellį (38 metai ir 59 dienos), kaip iki tol vyriausią žaidėją, atstovavusį Švedijos nacionalinei ekipai.

2022 metais Katare vyksiančio čempionato atrankoje dalyvauja 55 Europos komandos, suskirstytos į dešimt pogrupių. Jų nugalėtojai keliaus tiesiai į Katarą, o antrąsias vietas užimsiančios rinktinės varžysis papildomame atrankos etape dėl likusių trijų kelialapių.

Visų ketvirtadienio rungtynių rezultatai:

B grupė

Švedija 1 – 0 Gruzija

Ispanija 1 – 1 Graikija

C grupė

Bulgarija 1 – 3 Šveicarija

Italija 2 – 0 Šiaurės Airija

F grupė

Izraelis 0 – 2 Danija

Moldova 1 – 1 Farerų salos

Škotija 2 – 2 Austrija

J grupė

Vokietija 3 – 0 Islandija

Rumunija 3 – 2 Šiaurės Makedonija

Lichtenšteinas 0 – 1 Armėnija

I grupė

Andora 0 – 1 Albania

Vengrija 3 – 3 Lenkija

Anglija 5 – 0 San Marinas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)