- Ko daugiau per sezoną patyrėte - džiaugsmo ar nusivylimo?

- Visko buvo. Džiaugėmės, kai laimėjome Baltijos lygą, o nusivylimo neslėpėme, kai pralaimėjome Lietuvos čempionatą.

- "Kauno" sudėtis popieriuje buvo stipriausia iš visų A lygos komandų. Kodėl kauniečiai liko už Panevėžio "Ekrano" nugaros?

- Rimtai išanalizuosime, kodėl taip atsitiko. Manau, mes padarėme klaidą, kai vasarą atkeldavome A lygos rungtynes į rudenį. Todėl su "Ekranu" per labai trumpą laiką teko žaisti net trejas rungtynes. Didelė nesėkme mūsų komandai buvo, kai savo aikštėje ji nusileido panevėžiečiams 0:3. Tai įvyko ne be teisėjų pagalbos. Tas pralaimėjimas futbolininkams labai sumažino pasitikėjimą savo jėgomis.

- Kurie "Kauno" žaidėjai šį sezoną jus labiausiai džiugino?

- Man labai patiko Nerijaus Radžiaus žaidimas. Jis buvo tikras komandos lyderis. Kaip jau įprasta, gerai rungtyniavo Tomas Kančelskis, sezono pabaigoje atsiskleidė Luka Aničičius. Manau, gerai pasirodė gynybos grandis. Priekaištų nebūtų ir saugams. Per kai kuriuos mačus pagirtinai žaidė Nukri Mančchava, kartais savo sugebėjimus pademonstruodavo Nerijus Valskis. Sezono pabaigoje jis įmušė gražų įvartį į Vilniaus "Vėtros" vartus.

- Kam turite priekaištų?

- Žaidėjams priekaištų aš negalėčiau reikšti. Manau, jei eini dirbti darbą, jį turi atlikti iki galo gerai. Ne tik mūsų komandoje, bet ir visame Lietuvos futbole nematau didelio užsidegimo, užsispyrimo laimėti rungtynes. Futbolininkai turi degti noru kovoti, man nepatinka, kai to nėra. Moterys ir tai agresyviau žaidžia už lietuvių komandas. Šitas dalykas mane nuvilia kiekvienais metais. Kai kada ir Lietuvos rinktinė nepademonstruoja tai, ką galėtų - jai taip pat kartais pritrūksta noro laimėti. Kai kovojama iš visų jėgų, žymiai smagiau būna ir žiūrovams, ir patiems futbolininkams, nes vyrauja visai kitokios emocijos.

- Ar "Kaunui" nevertėtų mažinti legionierių skaičių? Tikrai ne visi jie verti žaisti mūsų ekipoje...

- Manau, šiuose žodžiuose gal ir yra tiesos. Padarysime atitinkamas išvadas, viską ramiai apsvarstysime, pažiūrėsime, kiek kuris žaidėjas naudingas komandai. Tada ir nuspręsime.

- Kuris futbolininkas šį sezoną labiausiai patobulėjo?

- Anksčiau labai sparčiai tobulėjo Mantas Fridrikas, tačiau patirta trauma neleido jam atsiskleisti iki galo.

- Kaip įvertintumėte ekipos trenerių darbą?

- Viešai trenerių darbo nevertinsiu. Visą laiką sakydavau, kad laimi komanda, o pralaimi treneris. Nuomonės nepakeičiau.

- Gal jau galite pasakyti, kurie futbolininkai kitą sezoną tikrai neatstovaus "Kaunui"?

- Per anksti apie tai kalbėti. Tegul būna kažkokia paslaptis, nes apie "Kauną" visada daug kalbama. Jei aš dabar viską pasakysiu, tai ką visa Lietuva, visi futbolo specialistai kalbės? Nebus jiems apie ką šnekėti.

- Tikriausiai pastebėjote, kad šiemet gerokai papilnėjo "Kauno" fanų tribūna. Kokių veiksmų imsitės, kad ištikimiausių aistruolių būrys taptų dar gausesnis?

- Norėčiau, kad pilnėtų ne tik fanų tribūna, bet ir kitos. Ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Daug kartų sakiau, bet vėl pasikartosiu - futbolas yra labai gražus žaidimas, tik reikia vieną kartą ateiti į stadioną ir norėsis į jį sugrįžti.

"Kauno" klubas rūpinasi, kad futbolo aistruoliai, atėję į stadioną, galėtų nusipirkti suvenyrų, atributikos. Visą vasarą buvo rengiama loterija, žmonės laimėjo vertingų daiktų. Kitais metais žadame rengti dar daugiau loterijų, aktyviau reklamuotis. Šiemet "Kauno" žaidėjai dažnai lankydavosi mokyklose, susitikdavo su vaikais. Manau, to buvo per mažai. Stengsimės dar labiau populiarinti populiariausią pasaulyje žaidimą ir į stadioną pritraukti kuo daugiau žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją