Stovykla buvo surengta vaikams, kurie, pasak renginio organizatorių, dažniausiai nenustygsta vietoje, tačiau atvykus G. Vaičiūnui ir M. Prieskeniui, nurimo ir su dideliu susidomėjimu klausėsi Geltonai Žalių atstovų bei stebėjo ką jie daro su futbolo kamuoliu.

G. Vaičiūnas, pasakodamas apie galimas traumas, apšilimo pratimus bei žaidimo taisykles sudomino ne tik kamuolį varinėtis mėgstančius berniukus, tačiau ir ramiau laiką leidžiančias mergaites. Tuo tarpu M. Prieskenis vaikams pademonstravo kaip taisyklingai varinėtis kamuolį, juo žongliruoti ir netgi jį mušinėti galva.

Susitikimą vainikavo trumpos futbolo rungtynės. Suburtos dvi komandos, vadovaujamos G. Vaičiūno ir M. Prieskenio, varžėsi tarpusavyje. Didžiausia atrakcija vaikams buvo pasivaržyti prieš tikrus žaidėjus, o kartkartėmis pavykus pralaužti pastarųjų gynybą, vaikai tarsi pašėldavo iš džiaugsmo ir euforijos.

„Labai smagiai praleidome laiką su vaikais. Iš tiesų džiugu matyti, kuomet vaikai su entuziazmu vaiko futbolo kamuolį ir su tam tikru susižavėjimu žiūri į futbolininkus. Mūsų klubas visomis išgalėmis stengiasi skleisti meilę futbolui tiek tarp suaugusiųjų, tiek ir tarp pačių mažiausiųjų. Galbūt kažkas iš jų susidomės futbolu labiau ir pradės lankyti treniruotes, o gal kažkas tiesiog dažniau ateis į stadioną ir svarbiausia – pamils šią sporto šaką. Tai ir yra svarbiausia“, - kalbėjo G. Vaičiūnas.

Atsisveikindami F.B.K. „Kauno“ atstovai vaikams įteikė ir dovanų – futbolo kamuolį, kuriuo ilgai negalėjo pasidalinti mažieji stovyklautojai, ir daugybę kvietimų į netrukus Kaune, Alytuje ir Marijampolėje įvyksiančias Europos futbolo U-19 čempionato varžybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)