Susitikimas, kurį stebėjo ir rezultatyviausias praeito A lygos sezono futbolininkas Artūras Rimkevičius, prasidėjo kiek aktyvesniu svečių iš Kazlų Rūdos, žaidimu.

Pirmas dešimt minučių „Šilo“ futbolininkai, kurių gretose rungtyniavo ir Ramūnas Mačežinskas, Andrius Sanajevas, taip pat - patirties turintis Mantas Samusiovas, spaudė kauniečius ir žaidimas vyko daugiausia Geltonai Žalių aikštės pusėje. Nors per tą laiką buvo surengtos kelios pavojingesnės progos, tačiau pasižymėti svečiams nepavyko.

Kiek vėliau žaidimas išsilygino, FBK „Kauno“ futbolininkai vis dažniau pradėjo lankytis svečių baudos aikštelėje ir futbolas aikštėje vyravo apylygis – abi komandos bandė regzti atakas, nors kauniečiai darė šiek tiek daugiau klaidų, nei „Šilas“.

Vis dėl to „Šilas“ 18 minutę išsiveržė į priekį. Aurimas Tamaliūnas gražiu baudos smūgiu nuginklavo Kauno ekipos vartus saugojusį Roką Každailį – 1:0.

Nepaisant praleisto įvarčio, geltonai žali nepasimetė ir nerodė sutrikimo ženklų. Žaidimas, kaip ir prieš tai vyravo apylygis, o kauniečiams pradėjus rengti daugiau atakų kraštais, akivaizdžiai padaugėjo pavojingų momentų prie svečių vartų. Ne vieną kartą kilo sumaištis „Šilo“ baudos aikštelėje, tačiau pritrūkdavo paskutinio smūgio į vartus ir varžovai sėkmingai apsigindavo.

Verta paminėti ir legionieriaus iš Ispanijos – Juano Sevillos baudos smūgį, kurį atlikus, kamuolys sudrebino varžovų vartų konstrukciją. Vis dėlto pirmasis kėlinys pasibaigė svečiams iš Kazlų Rūdos pirmaujant minimaliu rezultatu.

Po pertraukos kauniečiai kur kas geriau pradėjo žaidimą ir per pirmąsias kelias minutes surengė net kelis pavojingus išpuolius prie varžovų vartų. Vienos iš atakos metu FBK „Kauno“ gretose pasirodęs Rolandas Gumbrys sulaukė puikaus perdavimo iš krašto ir, būdamas vos keli metrai nuo „Šilo“ vartų ,nesugebėjo pataikyti į skriejantį kamuolį.

Tačiau lyg tyčia, suveikė gana banali taisyklė – „neįmuši tu, įmuša tau“: 59 minutę pasižymėjo Ramūnas Mačežinskas – 2:0.

Po šio įvarčio šeimininkai kiek sutriko, žaidimo iniciatyvą perėmė „Šilo“ futbolininkai, tačiau FBL „Kaunas“ ilgai netrukus ir vėl išlygino žaidimą ir toliau ieškojo būdų rezultatą sušvelninti.

79-ą minutę už ginčus su rungtynių arbitru iš aikštės buvo išvytas FNK „Kauno“ futbolininkas Tomas Čeliauskas, tačiau atsižvelgus į draugiškų rungtynių statusą, į aikštę žengė kitas šeimininkų žaidėjas.

Vos po kelių akimirkų, 82-ą minutę, geltonai žaliems pavyko sušvelninti rezultatą. Varžovų vartininką nuginklavo Aivaras Klinkevičius – 1:2.

Per likusį laiką, rungtynės pasižymėjo tik gausiai pradėjusiu kristi sniegu, o abi komandos ir toliau rungtyniavo apylygiai. Netrukus teisėjas užfiksavo galutinį rezultatą 1:2 ir paskelbė Kazlų Rūdos „Šilo“ pergalę.

FBK „Kaunas“ 1 - 2 Kazlų Rūdos „Šilas“
18' [0 - 1] Aurimas Tamaliūnas
59' [0 - 2] Ramūnas Mačežinskas
82' [1 - 2] Aivaras Klinkevičius

79' Tomas Čeliauskas (raudona kortelė)

FBK „Kauno“ vyr. trenerio Audriaus Statkevičiaus komentaras:

„Rezultatas rodo, kad skirtumas tarp komandų tikrai nebuvo didelis ir aš manau, kad buvo gana lygios rungtynės, kur išnaudojus progas gal būtų rezultatas kitaip pasikreipęs. Padėkojau vyrams po rungtynių, kad atidavė visas savo jėgas. Iš tikrųjų sužaidėm tikrai neblogai. Pagal savo galimybes, tikrai neblogai.

Šiomis rungtynėmis pradėjome draugiškų susitikimų maratoną, kuris nusimato šį mėnesį. Kokios naudos komanda gaus iš šių susitikimų?
Pažiūrėsime, ką reikia patobulinti, kaip ir minėjau, dabar mūsų planas yra 6-7 savaitės fizinio pasirengimo, todėl ties taktika treniruočių metu dirbame labai mažai ir tas šiuo metu jaučiasi. Praėjus fizinio pasirengimo procesą, daugiau dėmesio skirsime taktiniams pratimams ir žaidimo kokybės gerinimui, tad manau, kad su laiku ir rezultatas ir pats žaidimas dar bus geresnis“

Kazlų Rūdos FK „Šilas“ trenerio Sauliaus Vikerto komentaras:

„Labai gražios, kovingos rungtynės. Tegul būna draugiškos, bet visą laiką jos principinės. Ruošiamės čempionatui tiek mes, tiek ir FBK „Kaunas“ ir manau, kad buvo lygios. Šiaip rezultatas gal mums palankus, bet visumoj tai apylygis žaidimas. Keitimų tiek FBK „Kaunas“ daug padarė, tiek mes, vyksta pasiruošimas, didelės reikšmės rezultatui kaip ir neteikėme, bet, aišku, kiekviena komanda nori visada laimėti.

Taip, kad manau, kad mums geras baigiamasis akordas - pergale baigėm pasiruošimą, o FBK „Kaunui“ irgi manau, kad daug naudos davėme mes. Linkiu „Kaunui“ II-oje lygoje sėkmės ir kad kuo greičiau pasiektų į A lygą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)