Kauniečiai šiose rungtynėse pirmieji išsiveržė į priekį, kuomet pirmojo kėlinio pabaigoje Rafaelis Ledesma sugebėjo suklydus BATE gynėjams pelnyti įvartį.

Antrajame kėlinyje Kauno klubo žaidėjai kelis kartus pavojingai smūgiavo iš toli, bet BATE vartininkas Sergejus Veremko rungtyniavo patikimai. 74 min. Baltarusijos čempionai rezultatą išlygino. Pasižymėjo Genadijus Blizniukas. Jis suklaidino "Kauno" vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Po devynių minučių mūsų gynėjas bulgaras Yanko Valkanovas G. Blizniuką baudos aikštelėje pargriovė, ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Jį realizavo Michailas Sivakovas.

Kaip teigiama Kauno klubo svetainėje internete, per šį mačą arbitras parodė net keturias raudonas korteles. Pirmajame kėlinyje iš aikštės buvo pašalintas kauniečių saugas Givi Kvaracchelija ir BATE futbolininkas Maksimas Žavnerčikas. Po pertraukos keistai švilpęs arbitras raudonas korteles parodė dar dviem "Kauno" futbolininkams - gynėjui Mindaugui Bagužiui ir saugui iš Argentinos Fernando Screpi. Tiesa, komandos buvo sutarusios, kad pašalintus žaidėjus galės pakeisti kiti futbolininkai.

Antradienį taip pat vykusį dublerių susitikimą kauniečiai laimėjo rezultatu 2:1 (1:1). Pasak BATE svetainės internete, jų dublerių ekipai atstovavo futbolininkai gimę 1987–89 metais, o kauniečių gretose žaidė futbolininkai vidutiniškai penkeriais metais vyresni už baltarusius.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Akaki Chubutija ir Artūras Jeršovas. Įvartis į kaunečių vartus įlėkė nuo savo gynėjo kojos.

"Mačas su BATE buvo geresnio lygio nei prieš keletą dienų vykusios rungtynės. Mūsiškiai sukūrė nemažai progų įvarčiui pasiekti, tačiau jų neišnaudojo. Gerai žaidė ir varžovų vartininkas. Įvarčius praleidome po šiurkščių klaidų. Suklydo ir mūsų vartininkas argentinietis Estebanas Dreeris", - sakė "Kauno" vyriausiasis treneris Artūras Ramoška.

A. Ramoška apgailestavo, kad Baltarusijoje nepavyko išvengti traumų.

"Per rungtynes su Minsko "Dinamo" susižeidė gruzinas Nukri Mančchava, per antrą mačą traumą patyrė Nerijus Radžius. Smulkesnių traumų neišvengė senegalietis Pascalis Mendy, bosnis Edinas Pehličius, Mantas Fridrikas. Tikimės, kad iki Sandraugos turnyro vyrai išgis", - vylėsi "Kauno" strategas.

Ketvirtadienį Lietuvos čempionai jau treniruosis Kaune, o vėliau prakaitą lies ir Vilniaus "Sportimos" manieže. Sausio 12 d. sostinėje "Kaunas" planuoja sužaisti kontrolines rungtynes. "Tačiau dar nežinome, kas bus mūsų varžovai", - sakė A. Ramoška.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją