Daugkartinių Bulgarijos čempionų Razgrado „Ludogorec“ strategas V. Dambrauskas negalėjo tiesiogiai vadovauti savo auklėtiniams Europos lygos rungtynėse Danijoje.

Prastai pasijutusiam lietuviui dar prieš išvykstant diagnozuotas COVID-19 virusas. Tad jam debiutuoti Europos lygos grupių etape veikiausiai pavyks tik antrose F grupės rungtynėse Razgrade su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda. Jos vyks rugsėjo 30-ą dieną.

Ketvirtadienį Herninge vykusioje dvikovoje „Ludogorec“ futbolininkai, kuriems tiesiogiai vadovavo V. Dambrausko asistentas Stanislavas Genčevas, šaltu dušu buvo nupilti jau pačioje rungtynių pradžioje.

3-ią min. po Evanderio perdavimo pirmąjį įvartį aikštės šeimininkams pelnė Gustavas Isaksenas. „Midtjylland“ saugas kamuolį į svečių vartus nukreipė galva ir išvedė savo ekipą į priekį 1:0.

Aikštės šeimininkai kontroliavo kamuolį ir kūrė daugiau pavojingų progų. Vis dėlto svečiams dar pirmajame kėlinyje pavyko atsitiesti.

Pirmuoju ir kaip vėliau paaiškėjo vieninteliu „Ludogorec“ šansu sužaidus daugiau nei pusvalandį pasinaudojo Kirilas Despodovas. Razgrado komandos puolėjas nuo varžovų kojų atšokusį kamuolį, išbėgęs vienas prieš vartininką Eliasą Rafną Olafssoną, pasiuntė į vartų tinklą ir 32-ą min. išlygino rezultatą (1:1).

Po pertraukos „Ludogorec“ komandą tarsi pikta akis nužiūrėjo – traumą patyrė Antonas Nedialkovas, galimai dėl to, kad susižeidė, pakeistas buvo ir įvarčio autorius K. Despodovas.

Negana to, aikštės šeimininkai visiškai užgulė Razdrago ekipos vartus ir nuo įvarčio svečius kurį laiką gelbėjo tik įspūdingai žaidęs vartininkas Kristijanas Kahlina.

Svečiai dar pamėgino perimti iniciatyvą, tačiau progų smūgiuoti neturėjo. Savo ruožtu „Midtjylland“ pabaigoje dar kartą surengė svečių vartų apgultį, kuri didžiam Herningo ekipos sirgalių nusivylimui rezultato švieslentėje nepakeitė.

„Midtjylland“ iš viso varžovų vartų link smūgiavo 17 kartų (4 į vartų plotą), o „Ludogorec“ – vos 4 (1 į vartų plotą). Iškalbinga ir kampinių statistika, kurioje tiesog dominuoja danų komanda – 13:2.

„Midtjylland“ 1 – 1 „Ludogorec“

'3 [1 – 0] Gustavas Isaksenas
'32 [1 – 0] Kirilas Despodovas

Rugsėjo 15 dieną startavęs Europos lygos grupių etapas finišuos gruodžio 9 dieną. Atkrintamosios varžybos startuos kitų metų vasario 17 dieną, o finalas bus žaidžiamas gegužės 18 dieną „Ramon Sanchez-Pizjuan“ stadione Sevilijoje.

Visi pirmojo Europos lygos turo rezultatai:

A grupė

„Rangers“ 0 – 2 „Lyon“

„Brondby“ 0 – 0 Prahos „Sparta“

B grupė

Eindhoveno PSV 2 – 2 „Real Sociedad“

„Monaco“ 1 – 0 Graco „Sturm“

C grupė

„Leicester“ 2 – 2 „Napoli“

Maskvos „Spartak“ 0 – 1 Varšuvos „Legia“

D grupė

„Olympiacos“ 2 – 1 Antverpeno „Royal“

Frankfurto „Eintracht“ 1 – 1 „Fenerbahče“

E grupė

„Galatasaray“ 1 – 0 Romos „Lazio“

Maskvos „Lokomotiv“ 1 – 1 „Marseille“

F grupė

„Midtjylland“ 1 – 1 „Ludogorets“

„Crvena zvezda“ 2 – 1 „Braga“

G grupė

„Leverkusen“ 2 – 1 „Ferencvaros“

„Real Betis“ 4 – 3 Glazgo „Celtic“

H grupė

Zagrebo „Dinamo“ 0 – 2 „West Ham“

Vienos „Rapid“ 0 – 1 „Genk“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)