Favorite rungtynėse buvo laikoma „Man City“ ekipa, tačiau Pepo Guardiolos vyrams sunkiai sekėsi pralaužti Milano „Inter“ gynybą.

Atsargiame pirmame kėlinyje ryškiausiu epizodu virto nebent Kevino de Bruyne patirta trauma, po kurios belgas buvo priverstas palikti aikštę.

Finalo baigtį nulėmė tikslus saugo Rodri smūgis 68-ąją minutę. Ispanas sulaukė tikslaus perdavimo iš Bernardo Silvos ir iš maždaug 12-os metrų tiksliai smūgiavo į vartus.

Po praleisto įvarčio „Inter“ turėjo kelias puikias galimybes išlyginti rezultatą.

Išsiskyrė Dederico Dimarco bandymas galva perkelti kamuolį per vartininką Edersoną. Kamuolys pataikė į skersinį, o vėliau pakartotiniu smūgiu Dimarco pataikė į Romelu Lukaku.

„Inter“ sirgaliai griebėsi už galvų, kai 88-ą minutę R. Lukaku iš kelių metrų galva pataikė į vartininko koją.

Jau paskutinę arbitro pridėto laiko minutę Simone Inzaghi vyrai galėjo išsigelbėti, po kampinio grėsmingai galva į vartų plotą smūgiavo Robinas Gosensas, bet „Man City“ gelbėjo vartininkas Edersonas.

Po šios akimirkos arbitras skelbė finalo pabaigą. „Man City“ žaidėjai puolė vienas kitam į glėbius ar ant vejos ir sunkiai tramdė savo pergalingas emocijas.

Tai buvo pirmasis šių komandų tarpusavio susidūrimas UEFA turnyruose.

Rezultatas

„Man City“ 1 – 0 „Inter“

68' [1:0] Rodri

Statistika

Rodri
Rodri, Erlingas Haalandas

„Inter“ savo kraityje turi tris titulus (1964, 1965 ir 2010 m.), o finale žaidė šeštą kartą.

„Man City“ kolektyvui – tai antrasis finalas. Pirmasis prieš dvejus metus 0:1 pralaimėtas Londono „Chelsea“ ekipai.

Miestiečiai pusfinalyje bendru rezultatu 5:1 (1:1 ir 4:0) nukarūnavo titulą gynusį Madrido „Real“, o „Inter“ vyrai 3:0 (2:0 ir 1:0) pranoko AC „Inter“ pajėgas.

Bilietai į finalą kainavo nuo 70 iki 690 eurų. Iš viso jų parduota 72 tūkstančiai – abiejų finalininkų sirgaliai gavo po 20 tūkst. bilietų, likusius galėjo įsigyti visi norintys. Šių neliko akimirksniu ir stadionas finale – sausakimšas.

Ataturko olimpiniame stadione turėjo vykti du ankstesni Čempionų lygos finalai, bet jie buvo perkelti dėl COVID-19 pandemijos. Galiausiai turkai sulaukė šanso priimti dvi geriausias Europos komandas pirmą kartą nuo 2005-ųjų.

O pastarieji visiems futbolo gerbėjamas yra įsirėžę į atmintį ir iš jos turbūt neišnyks niekada.

„Stebuklas Stambule“ – taip vadinama tai, kas čia įvyko prieš aštuoniolika metų. Tada susigrūmė anglų „Liverpool“ ir „Milan“ – pastaroji įpusėjus mačui užtikrintai pirmavo 3:0 ir mintyse jau laikė taurę savo rankose. Tačiau stebuklingai sugrįžęs „Liverpool“ rezultatą išlygino, o galiausiai po 11 metrų baudinių dramos šventė pergalę.

Nors finale Turkijos klubų nėra, bet finalo šeimininkai turėjo ką palaikyti – galima sakyti, kad šis mačas šaliai tapo istoriniu. „Inter“ savo sudėtyje turėjo Turkijos rinktinės kapitoną Hakaną Čalhanoglu, o „Man City“ – Vokietijos rinktinei atstovaujantį ir šioje šalyje gimusį Ilkay Gundoganą.

Vis tik turkai jį laiko savu – abu saugo tėvai ir visi giminaičiai yra turkai, o ir pats futbolininkas neslepia jausmų šiai šaliai. I. Gundoganas tapo pirmuoju turku, laimėjusiu Čempionų lygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją