Su skambučiais 1:8 (1:3 ir 0:5) kritę iš UEFA Europos lygos atrankos nuo Geteborgo „Hacken“ kolektyvo iš Švedijos žaliai-balti ne ką garbingiau pasirodė ir UEFA Konferencijų lygos kvalifikacijoje, kur net 0:7 (0:4 ir 0:3) neprilygo Budapešto „Ferencvaroš“ klubui.

Tokiu būdu bendru rezultatu net 1:15 paskutines dvi savo europines serijas prapylę vilniečiai užleido tarptautinę sceną pajėgesnėms komandoms.

Žalgiriečiai nieko nepešė ir ketvirtadienio vakarą Vengrijoje, kur atsakomajame mače „Ferencvaroš“ ekipai nusileido 0:3.

Nuo praėjusios savaitės susitikimo Vilniuje žaliai-baltų starto sudėtyje įvyko net šeši pasikeitimai (bene įdomiausias jų – Jurijaus Kendyšo nustūmimas į gynybą), bet net ir tokios ryškios permainos jokios naudos nedavė. Kaip ir tai, kad į rikiuotę grįžo pirmąją dvikovą dėl anksčiau gautos raudonos kortelės praleidęs puolėjas Mathiasas Oyewusi.

Tiesa, šį sykį „Žalgiriui“ negalėjo padėti sostinėje išvarytas saugas Nicolasas Gorobsovas ir susižeidęs Liviu Antalis. Taip pat neregistruotas buvo Adama Fofana.

Jau 4 minutę šeimininkus į priekį išvedė Adama Traore, vėliau dar sykį pasižymėjęs ir antrojo kėlinio pradžioje, 48 min.

42 min. 11 metrų baudinį realizavo Barnabas Varga. O dar pirmojo kėlinio viduryje, 23 min., buvo pakeistas dar per apšilimą traumą patyręs, bet vyriškai į aikštę veržęsis vartininkas Edvinas Gertmonas.

„Sudėtį parinkome atsižvelgę į pirmų rungtynių rezultatą – taip, kad turėtume daugiau galimybių atakuoti. Varžovai koncentravo savo gynybą vidurio zonoje ir rengė aštrias kontratakas, kurios mus spaudė prie savų vartų“, – spaudos konferencijoje aiškino Vladimiras Čeburinas.

„Kartais mums pavykdavo įveikti jų spaudimą ir kontroliuoti kamuolį aikštės viduryje, bet nesugebėjome realizuoti savo progų ir pralaužti kietos jų gynybos“, – pasakojo strategas.

„Ši Europos kampanija mums nenusisekė. Bet ir šiandien negaliu pasakyti, kad „Žalgiriui“ žaidėjai neatidavė visų jėgų aikštėje“, – konstatavo V. Čeburinas.

„Ferencvaroš“ komandą žalgiriečiai sutiko ir 2021-ųjų UEFA Čempionų lygos atrankoje. Tuomet varžovams buvo nusileista abu kartus (0:2, 1:3).

Šiemet žalgiriečiai savo kelionę Europoje tai pat pradėjo nuo UEFA Čempionų lygos kvalifikacijos, kurioje startavo sunkia pergale 2:1 (0:0 ir 2:1) prieš Šiaurės Makedonijos čempionę „Strugą“.

Tuomet žaliai-balti garbingai sukovojo su Stambulo „Galatasaray“ ekipa (2:2 ir 0:1), o iškritę į UEFA Europos lygos atranką bendru rezultatu net 1:8 (1:3 ir 0:5 neprilygo Geteborgo „Hacken“ kolektyvui iš Švedijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją