Rusų Sport Express pažymi, kad „lietuvių „Sūduva“ sėkmingai išlaikė Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo testą ir iš turnyro pašalino APOEL klubą“.

Lenkijos portalas Polsatsport.pl džiaugiasi, kad APOEL iškritimas gali būti naudingas Varšuvos „Legia“ klubui, jei pastarasis pateks į atrankos IV etapą: čia neliks kipriečių klubo, kurio reitingas aukštesnis už Lenkijos čempionų.

„Sūduva“ smogė APOEL: Kipro čempionai sensacingai krito Čempionų lygos turnyre“, – skelbia minėtas Lenkijos portalas.

„APOEL įpratino juos matyti Čempionų lygos grupių etape, tačiau šio turnyro starte neįveikė žemesnio lygio varžovų iš Lietuvos. APOEL nesėkmė yra puiki naujiena Varšuvos „Legia“ ekipai: jei ši pasieks IV etapą, jame nebebus aukštesnį reitingą turinčio APOEL klubo“, – džiaugiasi polsatsport.pl.

„France Football“ (francefootball.fr) pažymi, kad 2012 m. Čempionų lygos ketvirtfinalio dalyvė APOEL šiemet nepakartos tokio stebuklo. „Pirmame atrankos etape stebuklą sukūrė Marijampolės „Sūduva“, kuri Čempionų lygoje 3:1 įveikė APOEL, o svečiuose nusileido 0:1 ir pateko į kitą etapą“, – rašo francefootball.fr.

Rumunų Prosport.ro stebėjosi, kad praėjusiais metais grupių etape su Madrido „Real“, „Tottenham“ ir Dortmudno „Borussia“ žaidęs APOEL dabar patyrė neįtikėtiną pažeminimą ir pasirodymą tęs Europos lygos atrankoje.

Portalas atkreipė dėmesį ir į iškalbingą statistiką: net 27 smūgiai vartų link ir įtikinama kamuolio kontrolė negarantavo antrojo įvarčio, kuris būtų leidęs APOEL įveikti pirmą etapą ir „Sūduvą“ pasiųsti į Europos lygos atranką.

Gėdingą APOEL pasitraukimą pažymėjo ir Italijos, Bulgarijos futbolo žiniasklaida.

Antrame etape „Sūduva“ susitiks su Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) komanda, kuri iš turnyro eliminavo Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija) futbolininkus. Pirmasis mačas Latvijoje baigėsi be įvarčių, o atsakomosiose rungtynėse serbai laimėjo 2:0.

Patekdami į antrąjį atrankos etapą „Sūduvos“ futbolininkai uždirbo 380 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)