23 rinktinės teisę varžytis dėl geriausios vardo Senajame žemyne iškovojo atrankinėse kovose, o šeimininkė Prancūzija bilietą į pirmenybes gavo automatiškai. Pirmą kartą istorijoje turnyre grumsis ne 16, o net 24 komandos.

Kaip ir kvalifikaciniame etape, taip ir Europos čempionate akis į akį stos Lenkijos ir Vokietijos futbolininkai. Tiesa, mūsų kaimynai lenkai jau įrodė, kad pasaulio čempionų nebijo – išvykoje nusileido 1:3, bet namuose įveikė 2:0.

Itin grėsmingai atrodo D ir E grupės, o Portugalijos rinktinei su Cristiano Ronaldo priešakyje kaip reikiant nusišypsojo sėkmė – jai iššūkį mesti bandys austrai, vengrai ir islandai.

A grupė: Prancūzija, Šveicarija, Rumunija, Albanija.

B grupė: Anglija, Rusija, Slovakija, Velsas.

C grupė: Vokietija, Ukraina, Lenkija, Šiaurės Airija.

D grupė: Ispanija, Kroatija, Čekija, Turkija.

E grupė: Belgija, Italija, Švedija, Airija.

F grupė: Portugalija, Austrija, Vengrija, Islandija.

EURO 2016 vyks birželio 10 – liepos 10 dienomis, o futbolo rungtynės bus organizuojamos net 10 miestų. Atidarymo rungtynėse susitiks Prancūzijos ir Rumunijos futbolininkai.

Prancūzijoje Europos čempionatas bus rengiamas trečią kartą. Iki šiol čia kovos vyko 1960 ir 1984 metais.

Čempionų titulus artėjančią vasarą jau antrą kartą iš eilės gins Ispanijos komanda. 2012 metais ispanai finale net 4:0 sutriuškino Italiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)