M. Kuklio sėkmės skaičius - 8

Stebėdamas Europos futbolo čempionato finalą „Vilniaus Žalgirio“ komandos saugas Mantas Kuklys akimis sekė ir mažuosius futbolo sirgalius iš Lietuvos. Žaidėjas prisiminė vaikystėje patirtus įspūdžius ir pasidalino istorija apie sėkmingą skaičių 8.

„Būdamas septynerių pradėjau žaisti futbolą gimtojo Šiaulių miesto vaikų komandoje. Kartą visa komanda vyko į futbolo rungtynes, kuriose šiauliečiai varžėsi su svečiais iš Slovėnijos. Tarsi tai būtų įvykę vakar prisimenu Sauliaus Mikalajūno įvartį į priešininkų vartus. Jis žaidė aštuntuoju numeriu pažymėtais marškinėliais, - pasakojo M. Kuklys. - Tuomet supratau, kad 8 yra mano skaičius“.

Sportininkas džiaugiasi, jauniesiems sirgaliams suteikta proga savo akimis išvysti svarbiausias futbolo rungtynes Europoje. Pasak jo, berniukai įgyvendino kiekvieno futbolininko svajonę – dalyvauti Europos futbolo čempionate. M. Kuklys sakė neabejojantis, kad Simas ir Romualdas ateityje bus puikūs futbolininkai.

Šešiametis Simas svajoja žaisti pasaulio čempionate

Kaunietis Simas Vaičiūnas, laimėjęs restoranų tinklo „McDonald‘s“ piešinių konkursą „Futbolas – mano draugas“, į finalines UEFA varžybas lydėjo Italijos rinktinės puolėją Antonio Cassano. Berniukas negali pamiršti patirtų įspūdžių, o Simo mama Živilė prasitarė, kad mažasis sirgalius nenori nusivilkti futbolininko uniformos ir svajoja tapti garsiu žaidėju.

Mažasis futbolo gerbėjas prisipažino, kad nė kiek nesijaudino už rankos į aikštę vesdamas vieną garsiausių Italijos futbolininkų ir mielai dar kartą lydėtų visą komandą. Tiesa, rungtynių metu jis karštai sirgo už Ispanijos rinktinę ir džiaugėsi jos pergale. Likus kelioms valandoms iki finalo varžybų drauge su Romualdu Simas drąsiai prognozavo būtent Ispanijos rinktinės pergalę. Berniukai džiaugėsi, kad tikrasis rezultatas (4:0 Ispanijos naudai) pranoko jų lūkesčius. Mažieji sirgaliai spėjo, kad rungtynės baigsis rezultatu 1:0 arba 2:0.

„Užaugęs ir aš tapsiu futbolininku ir išvesiu Lietuvos rinktinę į Pasaulio futbolo čempionatą“, - atviravo šešiametis futbolo sirgalius. Paklaustas, kurioje komandoje jis norėtų žaisti tarp čempionatų, berniukas nedvejodamas atsakė, kad tai būtų FC „Barcelona“. „Norėčiau būti tokiu futbolininku kaip Xabi“, - svajonėmis dalinosi Simas, prisipažinęs, kad labiausiai žavisi Ispanijos futbolininku Xabi Alonso, kuris šiuo metu rungtyniauja „Madrido Real“ komandoje.

Septynerių Romualdas „Žalgirio“ neiškeistų į jokią kitą komandą

Tapęs „Į stadioną su žvaigžde“ programos nugalėtoju Romualdas prisipažino, kad svajoją į finalą palydėti Ispanijos rinktinės vartininką Ikerą Casillasą, tačiau už rankos vesdamas Italijos komandos gynėją Leonardo Bonuccį nė kiek nenusiminė. „Svarbiausia juk buvo išvesti žaidėjus į aikštę, o ne pasirinkti komandą“, - prisiminimais dalinosi Romualdas.

„Vilniaus Žalgirio“ vaikų komandoje rungtyniaujantis septynmetis finale taip pat palaikė Ispanijos komandą, tačiau čempionatui pasibaigus prisipažino, kad mieliau būtų sirgęs už Portugalijos komandą, kuri pusfinalyje pralaimėjo Ispanijos rinktinei. „Iš visų futbolininkų man labiausiai patinka ispanas Gerard Pique, bet užaugęs norėčiau žaisti „Žalgirio“ komandoje ir Lietuvos rinktinėje“, - apie ateities planus pasakojo Romualdas.

Čempionato finalu liko sužavėtas ir jo tėtis Tadas. Taip pat futbolo gerbėjas T. Jansonas pasakojo, kad akimirką, kai sūnus žingsniavo UEFA stadiono žole iš susijaudinimo virpėjo širdis. Jis taip pat dalinosi įspūdžiais apie tūkstantinę sirgalių minią ir milžinišką futbolo gerbėjų keliamą bangą, vilnijusią per visą stadioną.

A. Jankauskas prisiminė vaikystėje patirtus įspūdžius

Šį kartą televizijos ekrane rungtynes stebėjęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Algis Jankauskas taip pat pasidalijo prisiminimais. Nors sportininkas sakė, kad futbolą žaidžia kone nuo pirmųjų gyvenimo dienų, viena gražiausių akimirkų – pirmosios stadione stebėtos Lietuvos futbolo rinktinės varžybos.

„Futbolo kamuolį spardyti pradėjau būdamas vos trejų, o jau po kelerių metų lankiau vaikams skirtas treniruotes“, - prisimena „Vilniaus Žalgirio“ komandos gynėjas. „Nors aš vaikystėje neturėjau galimybės gyvai stebėti UEFA rungtynių, šis čempionato finalas man priminė akimirką, kai pirmą kartą stebėjau Lietuvos rinktinės varžybas. Tą dieną supratau, kad noriu žaisti mūsų šalies rinktinės komandoje“, - pasakojo A. Jankauskas.

Jaunieji futbolininkai ir juos į rungtynes lydėję tėvai džiaugėsi išskirtine galimybe. Simo tėtis Airenas prisipažino, kad net nebūtų pagalvojęs, jog „McDonald‘s“ projekto nugalėtoju taps jo sūnus. „Kai sužinojome, kad Simas dalyvaus čempionato finale, abu negalėjome tuo patikėti“, - atviravo A. Vaičiūnas.

Antonio Cassano ir Romualdas Jansonas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)