Vokiečių žiniasklaida kelia klausimą, ar tai buvo H. Flicko atsisveikinimo kalba? 56 metų Miuncheno „Bayern“ strategas yra vienas pagrindinių kandidatų į Vokietijos rinktinės vyriausiojo trenerio kėdę, kuri atsilaisvins po šią vasarą vyksiančio Europos futbolo čempionato. Mat ilgametis Die Mannschaft vedlys Joachimas Loewas, nusprendė anksčiau nei leidžia sutartis, atsisveikinti su nacionaline ekipa. Todėl atranka ir 2022 metų planetos pirmenybės Katare bus jau naujojo stratego galvosopis.

Pats H. Flickas kol kas į šiuos klausimus neatsakinėjo arba jo atsakymas apsiribodavo formaliu teiginiu: „turiu sutartį su „Bayern“.

UEFA Čempionų lygos atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Prancūzijoje be savo puolimo mašinos Roberto Lewandowskio vėl žaidę Miuncheno „Bayern“ futbolininkai šventė pergalę 1:0 (1:0), bet bilietas į kitą etapą atiteko šeimininkei PSG ekipai. Ji pirmose rungtynėse Vokietijoje prieš savaitę pasiekė pergalę 3:2 ir tolyn žengė dėka didesnio išvykoje pelnytų įvarčių skaičiaus.

Šįkart spaudos konferencijoje daugkartinių Vokietijos čempionų treneris H. Flickas nesigriebė dažnai taikomo „kitas klausimas“ taktikos, o po interviu neskubėjo nutolti nuo mikrofono ir kaip niekada emocionaliai ėmė kalbėti apie savo ateitį bei savo šeimą.

„Žinoma, kad norėjome ir šiais metais žaisti finale. Turime tam tinkamą komandą, gaila tik, kad svarbiausiu momentu turėjome verstis be kelių susižeidusių žaidėjų. Nėra smagu po rungtynių, kurios reiškia iškritimą iš turnyro“, – kalbėjo H. Flickas.

Pernai viską, ką įmanoma su „Bayern“ laimėjęs strategas dažnai iš žiniasklaidos susilaukdavo klausimų apie savo ateitį, tačiau į juos neatsakinėjo.

„Reikia gerbti, kai treneris sako: „Dabar neturiu jokio noro apie šią temą kalbėti“. Pagaliau šie dalykai yra aiškūs ir aš galiu pasakyti, kad turiu sutartį su „Bayern“. Nuolat galvoju, kas nutiks, kaip viskas klostysis toliau. Ar viskas bus nuostabu arba kitaip. Kiekvienam treneriui, kuris eina tokias pareigas, sukasi galvoje klausimai, o kaip toliau tobulinti komandą ar klubą? Tai normalus procesas. Šiaip kiekvienas sau turėtų tokį klausimą užduoti. Tai svarbūs dalykai“, – kalbėjo jis.

Miuncheno ekipos treneris teigė, kad jam sėkmė yra stabilus procesas: „Su 6 titulais, kuriuos laimėjome, tai yra atspirties taškas. Reikia judėti toliau. Žaidėjai nori laimėti titulus. Čia man reikia viską įvertinti ir iškelti naujus uždavinius. Čia aš turiu savo viziją“.

H. Flickas taip pat prakalbo ir apie savo šeimą.

„Nesvarbu, ką bedaryčiau, visuomet mane palaiko mano šeima, kuri nuolat stovi šalia. Svarbiausia mano šeimai, kad darbas man teikia malonumą. Jai nesvarbu, kokius sprendimus priimsiu, ar imčiausi darbo Vokietijos rinktinėje ar kitur. Šeima visuomet mane palaikys ir tai labai geras jausmas, – sakė treneris ir tęsė. – Darbas man išties suteikia daug malonumo. Esu nuo jo priklausomas. Negalėčiau įsivaizduoti savęs be trenerio darbo. Man tai teiki daug džiaugsmo. Aišku, čia yra ir milžiniško spaudimo laimėti, tačiau prie jo pripratau dar kaip žaidėjas, vilkėdama Miuncheno „Bayern“ aprangą“, – sakė jis.

Dviejų iš trijų titulų šįmet jau neiškovosiantis „Bayern“ dabar visą dėmesį sutelks į Vokietijos čempionatą. Miuncheno ekipa su 20 pergalių, 5 lygiosiomis ir 3 pralaimėjimais žengia pirma, 5 taškais lenkdama „RB Leipzig“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)