Retas ekranietis žaidė visas sezono rungtynes. Komandai dar negali padėti raumens plyšimą ir kelio raiščių traumas besigydantys Andrius Šidlauskas ir komandos kapitonas Mantas Savėnas.

Futbolas yra vyriškas, staigus, gana šiurkštus sportas, tačiau traumos ne tik atsitiktinių susidūrimų su varžovais padarinys. Kartais traumas sukelia per didelis, per staigus, neleistinas ar netinkamas treniruotėse krūvis.

Norėdamas to išvengti, Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubas iki sezono pabaigos pakvietė patyrusį fizinio rengimo trenerį brazilą Leonardo da Silvą, iki šiol šias funkcijas atlikusį „Vilniaus“ klube.

Tikimasi, kad naujasis fizinio parengimo treneris padės sustiprinti po traumos atsigaunančius žaidėjus, grąžins juos į aikštę visaverčiais, artėjant svarbiausioms sezono kovoms pagerins visos komandos fizinę būklę.

Džiaugiasi geromis darbo sąlygomis

Pats treneris penktadienį PB sakė, kad laimingas, patekęs į „Ekraną“, ir tiki, jog pavargę nuo dažnų kelionių, įtempto sezono ir patirtų krūvių, traumų žaidėjai atsigaus.

„Nieko keista, kad keliais frontais - A lygos ir Baltijos čempionatuose bei UEFA taurės varžybose - žaidžiantys futbolininkai yra pavargę, patiria traumas. Juolab kad ir sezonas artėja į pabaigą, - sakė pirmadienį į klubą atvykęs treneris. - Ši komanda, kai dar dirbau Vilniuje, man labai patiko ir patinka iki šiol. Be to, klubo vadovybė sudarė geras darbo sąlygas.

Tikiuosi, galėsiu padėti ekraniečiams įgauti tinkamą fizinę formą, nors tai nebus lengva. Visi bendromis jėgomis sieksime tik geresnių rezultatų“.