Kartu su „Ekrano“ prezidentu prie komiteto prisijungė Londono „Arsenal“ klubo vadovas Ianas Gazidis, kuris pakeitė iki tol komitete dirbusį „Manchester United“ ekipos prezidentą Davidą Gillą. Dar vienas naujas komiteto narys - FC „Basel“ komandos prezidentas Bernhardas Heusleris. Šiam komitetui vadovauja Michaelis van Praagas iš Olandijos.

Iš viso Klubų varžybų komitete kartu su A. Labinu darbuosis dar penkiolika Europos futbolo klubų vadovų. Klubų varžybų komitetą sudaro pirmininkas, pirmininko pavaduotojas, pirmas, antras bei trečias vicepirmininkai ( du iš trijų vicepirmininkų yra išrinkti ECA (Europos klubo asociacijos) bei devyni nariai (penki iš jų taip pat yra išrinkti ECA).

Klubų varžybų komiteto veikla:

- išsako savo nuomonę apie vykstančias UEFA klubų varžybas;

- parengia rekomendacijas ir reglamentuoja galimus UEFA klubų varžybų pokyčius;

- dalyvauja UEFA klubų finalinių varžybų vietų parinkimo procese;

- paruošia planą dėl galimų stadionų ir/arba miestų konfliktų atsiradimo;

- sudaro varžybų pajamų paskirstymo modelį;

- kontroliuoja varžybų įvairių etapų eigą;

- dalyvauja apibrėžiant varžybų burtų principus ir prižiūri bei dalyvauja burtų pasiruošime ir traukime.

Naujos sudėties komitetas į artimiausią posėdį rinksis kovo 1-ą dieną ir ten turėtų paaiškėti, kur 2015-ais vyks Čempionų lygos turnyro finalas.

Verta pažymėti, jog 2008-ais, UEFA vykdomoji valdžia, remdamasi Klubų varžybų komiteto rekomendacijomis, davė startą Europos lygos turnyro atsiradimui.

Oficialu: „Ekraną“ papildė vienas Šiaulių komandos lyderių

Prie „Ekrano“ komandos oficialiai prisijungė Lietuvos futbolo mėgėjams neblogai pažįstamas legionierius iš Latvijos Igoris Kozlovas. Iki tol tris sezonus jis rungtyniavo „Šiauliuose“ ir buvo vienas iš komandos lyderių. 25-erių metų vidurio saugas su „Ekrano“ klubu pasirašė dviejų metų kontraktą.

I. Kozlovas per 75 Šiauliuose žaistas oficialias rungtynes įmušė 17 įvarčių ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų, o pernykščiame sezone buvo paskelbtas ir birželio mėnesio geriausiu „A lygos“ žaidėju.

Ankstesniais metais I. Kozlovas rungtyniavo JFK „Olimps“ klube, o savo karjerą pradėjo Rygos „Skonto“ jaunimo komandoje. Vidurio saugas „Ekrano“ gretose debiutavo sausio 20-ą dieną draugiškame mače su Agdamo „Qarabaq“ komanda (Azerbaidžanas) ir pelnė pirmą rungtynių įvartį.

Igoris Kozlovas (fkekranas.lt nuotr.)

Žaisdamas Lietuvoje futbolininkas pramoko kalbėti lietuviškai, tad ir pirmasis naujoko interviu - lietuvių kalba.

- Igori, kaip atsidūrei „Ekrano“ komandoje?

- Baigėsi mūsų sezonas, paskambino „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička ir pasiūlė atvažiuoti čia. Atvažiavau, pašnekėjom ir susitarėm.

- Kokios priežastys nulėmė pasirinkimą žaisti Panevėžyje?

- Na, „Ekranas“ - viena geriausių komandų Baltijos šalyse, o galimybė žaisti Čempionų lygoje tik dar labiau motyvavo čia pasilikti.

- Jau debiuto savo rungtynėse Turkijoje įmušei įvartį ir sužaidei geras rungtynes. Ar tai reiškia, kad jokių sunkumų įsiliejant į komandą nėra?

- Pažįstu visus žaidėjus, mane visi pažįsta, viskas gerai. O jei klausiate dėl įmušto įvarčio - tai to dalyko nesureikšminu. Pasisekė ir įmušiau.

- Kokios yra tavo stipriosios pusės? Labiau mėgsti mušti įvarčius ar atlikti perdavimus?

- Mėgstu viską. Tiek įvarčius, tiek perdavimus. Svarbiausia, manau, gerai įsilieti į komandos žaidimą.

- Ar jauti skirtumą su „Šiaulių“ ar „Skonto“ komandų?

- Na, čia sąlygos geresnės. Ir aerobikos treniruočių "Šiauliuose" nebūdavo, o "Ekrane" treniruojamės ir taip. Sąlygos panašios į "Skonto", kuomet ten žaidžiau prieš tris metus.

- Ar žaisdamas Panevėžyje, tikiesi sulaukti Latvijos rinktinės trenerių dėmesio?

- Taip, manau, kad sulauksiu daugiau dėmesio, nes „Ekranas“ yra čempionai ir šiaip aukštesnio lygio komanda negu „Šiauliai“. Dabar, manau, bus lengviau parodyt save ir patekt į Latvijos rinktinę.

- Kuomet atvykai į Šiaulius, sakei, kad latvių trys pajėgiausios komandos yra geresnės už lietuvių tris geriausias ekipas, ar situacija dabar pasikeitė?

- Na, manau, kad jei dabar lygintumėm latvių ir lietuvių TOP-3 komandas, šiuo metu jų lygis būtų maždaug vienodas.

- Kokie tavo tikslai „Ekrane“, ką pasiekti esi užsibrėžęs?

- Pirma reikia laimėti Lietuvos čempionatą. Tikiuosi su komanda Čempionų lygoje kuo toliau nukeliauti ir tobulėti asmeniškai, mušti įvarčius, atlikti rezultatyvius perdavimus.

- Na, ir klausimas pabaigai. Kokia kalba bendrauji su komanda? Kokios tavo lietuvių kalbos žinios?

- Šiaip lietuviškai kalbu su komanda. Kaip moku taip šneku, bet problemų susikalbėti nekyla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)