Į Vilniaus „Sportimos“ maniežą atvykę puolėjai Arsenijus Buinickis ir Tomas Dapkus bei vartininkas Kornelijus Timofejevas išmėgino „Brazuca“ savybes smūgiuodami į vartus bei keisdamiesi perdavimais.

A. Buinickiui kamuolys pasirodė labai panašus į „Tango 12“ modelį, kurį „Adidas“ sukūrė praėjusiais metais Lenkijoje ir Ukrainoje surengtam Europos čempionatui.

„Kamuoliukas neblogas. Man, kaip žaidžiančiam priekyje, svarbu, kad kamuolys klausytų kojos. Jis skrieja ten, kur taikai, krypties nekeičia, sukasi gerai, „pjaunasi“ taip pat gerai. Pratintis prie šio kamuolio daug nereikia. Aišku, norėtųsi išbandyti jį ant žolės, ant šlapios vejos, bet manau, kad problemų neturėtų būti“, – įspūdžiais po improvizuotos treniruotės dalinosi A. Buinickis.

„Brazuca“ vandens išties neturėtų bijoti, kadangi iš latekso pagamintą kamuolio kamerą gaubia poliuretano apvalkalas, dėl kurio sviedinio masė ir forma neturėtų kisti net per smarkiausią liūtį.

Pagal patvirtintus FIFA reikalavimus, „Brazuca“ kamuolys sveria 437 gramus, atšoka 134 cm, o jo apimtis siekia 69 centimetrus.

„Brazuca“ tapo daugiausiai iki šiol testuotu pasaulio futbolo čempionatų kamuoliu. Per dvejus su puse metų daugiau nei 600 geriausių pasaulio žaidėjų ir 30 komandų iš dešimties šalių teikė atsiliepimus apie kamuolį. Futbolo žiūrovai taip pat turėjo galimybę pamatyti testuojamą „Brazuca“, tiesa, kitokio dizaino. Kamuolys buvo naudojamas jaunimo (iki 20 metų) pasaulio čempionate ir draugiškame mače tarp Švedijos ir Argentinos 2013 metų vasarį.

Vardą „Adidas“ kūrėjų kūdikiui pirmą kartą istorijoje išrinko per milijoną Brazilijos futbolo mėgėjų, balsavusių dėl pasiūlytų variantų. FIFA teigimu, „Brazuca“ reiškia brazilišką gyvenimo būdą. Kamuolio spalvos ir juostelių dizainas simbolizuoja tradicines „norų apyrankes“, kurios Brazilijoje labai populiarios.

2010 metais planetos čempionate Pietų Afrikos Respublikoje buvo žaidžiama „Jabulani“ kamuoliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)