Vakar Liepojoje (Latvija) prasidėjo tris dienas vyksiantis vienkartinis Baltijos šalių čempionų taurės turnyras. Jame dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Estijos 2005 m. futbolo čempionai. Lietuvai atstovauja Panevėžio FK „Ekranas“, Latvijai - FHK „Liepojos Metalurgs“, Estijai - FC TVMK.

„Vykstame rimtai kovoti. Tam ruošėmės, kadangi atstovausime ne tik miestui, tačiau ir šaliai. Į Liepoją važiuoja daugiau žaidėjų nei įprastai - dvidešimt futbolininkų. Keisdami žaidėjus, bandysime keisti bei derinti žaidimo strategiją bei taktiką. Žaidėjų nuotaikos normalios“, - PB sakė „Ekrano“ strategas Virginijus Liubšys.

PB žiniomis, į Latvijoje vykstantį turnyrą, kuris skirtas Latvijos futbolo 100-mečiui bei yra tarsi preliudija į 2007 metų kovą prasidėsiantį Baltijos futbolo lygos čempionatą, neišvyko traumos neišsigydęs gynėjas Alfredas Skroblas.

Šiandien, rugpjūčio 11-ąją, „Ekranas“ 18 valandą pradės rungtynes su Estijos čempionu FC TVMK. Rytoj, šeštadienį, „Ekranas“ susitiks su FHK „Liepojos Metalurgs“. Dvikova prasidės 13.05 val.

„Ekrano“ pasirodymą Baltijos šalių čempionų taurės turnyre transliuos „Tango TV“.

Jaunimo rinktinė - be ekraniečių

Lietuvos nacionalinė A rinktinė rugpjūčio 16 d. Kišiniove (Moldova) žais draugiškas rungtynes su Moldovos rinktine. Tarp kandidatų, pakviestų atstovauti Lietuvai šiose rungtynėse, yra ir keturi FK „Ekranas“ žaidėjai.

Rinktinės treneris Algimantas Liubinskas į rinktinę pakvietė Panevėžio komandos saugus kapitoną Mantą Savėną ir Vitalijų Kavaliauską, gynėją Gediminą Paulauską bei puolėją Povilą Lukšį.

Šie ekraniečiai rugpjūčio 13-ąją išvyksta į Vilnių, kur su kitais futbolininkais pradės pasiruošimą rungtynėms. Į rinktinę pakviesti ir dar keli buvę ekraniečiai: Marius Stankevičius iš „Brescia Calcio“, Saulius Mikoliūnas ir Deividas Česnauskis iš „Hearts“.

Lietuvos jaunimo U-21 rinktinėje, kuri rugpjūčio 16 dieną Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione žais Europos čempionato atrankos rungtynes su Gruzijos bendraamžiais, „Ekrano“ žaidėjų nebus. Anksčiau rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius į sąrašą buvo įtraukęs saugą Giedrių Tomkevičių, tačiau vėliau savo sprendimo atsisakė, motyvuodamas tuo, kad po turnyro Latvijoje Giedrius bus pavargęs ir negalės visomis jėgomis padėti komandai kovoti prieš techniškus gruzinus.

Nuo rugpjūčio 9 iki 23 dienos Lietuvos vaikų futbolo U-17 rinktinė dalyvauja mokomojoje treniruočių stovykloje Palangoje. Kartu jie žais ir tarptautiniame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) turnyre. Į rinktinę buvo pakviesti ir du Panevėžio „KKSC- Ekranas“ žaidėjai, trenerio Ričardo Čereškos auklėtiniai - puolėjas Tautvydas Švelna bei saugas Donatas Nakrošius.