Lemiamas turas

Ekraniečiai, kurių sąskaitoje 82 taškai, paskutinėse sezono rungtynėse išvykoje 13 val. susitiks su Pakruojo „Kruoja“. Pergalė jiems garantuotų auksą. Tuo pačiu metu rungtyniaus ir Vilniaus „Žalgiris“, atsiliekantis nuo „Ekrano“ 1 tašku. Tiesa, sostinės klubo varžovas – Alytaus „Dainava“. Mažai kas tiki, kad pastaroji ekipa Alytuje gali mesti rimtą iššūkį Vilniaus komandai, kovosiančiai tik dėl 3 taškų, nes tik jie leistų „Žalgiriui“ pretenduoti į aukščiausią čempionato apdovanojimą.

Ekraniečiai, trečiadienį pademonstravę gerą žaidimą, įveikė Pakruojo ekipą taurės rungtynėse ir pateko į pusfinalį. „Ekrano“ stovykloje vyrauja optimistinės nuotaikos ir kalbant apie lemtingą sekmadienį.

„Ilgas sezonas, turėjome daug rungtynių – tiek šalies čempionate, tiek tarptautiniuose turnyruose. Laukia lemiamas mūšis, ir išeiti atostogų norime gera nuotaika. Gana nemažai rungtynių žaidžiame su tomis pačiomis komandomis, nustebinti varžovus sudėtinga, bet vieną kitą niuansą, naujieną visada galime būti paruošę, tai galioja ir artėjančiam sekmadieniui“, – apie būsimą kovą kalbėjo „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

„Nuo sezono pradžios neabejojome tuo, jog galime įgyvendinti keliamus komandai tikslus, esu kupinas optimizmo, jog penktą kartą iš eilės galime tapti šalies čempionais“, – prieš lemiamą mačą teigė FK „Ekrano“ vyriausiasis treneris V. Urbonas.

„Reikia stengtis nugalėti, viskas mūsų rankose, tą ir bandysime padaryti. Paprasčiausiai reikia mums parodyti savo žaidimą ir, manau, viskas bus gerai. Mūsų tikslas – pelnyti vienu įvarčiu daugiau nei „Kruoja“, ir laimėsime“, – prieš treniruotę kalbėjo komandos kapitonas Ignas Dedura.

Pakruojo futbolininkai nusiteikę kovoti

Pakruojo komandos stovykloje – karingos nuotaikos ir „Kruoja“ lengvai atiduoti pergalės ekraniečiams neketina. Anaiptol, vyriausiasis Pakruojo klubo treneris Aidas Dambrauskas nusiteikęs sekmadienį išplėšti tris taškus.

„Bandysime žaidėjams suteikti jėgų ir sekmadienį „Ekranui“ duosime kovą. Rungtyniausime praktiškai pajėgiausia sudėtimi. Šį sezoną su „Ekranu“ vieną kartą sužaidėme lygiosiomis, dukart pralaimėjome, manau, jog fortūna kada nors turi atsisukti ir į mūsų pusę. Pailsėję kibsime į darbą ir ruošimės sekmadienio rungtynėms, sieksime pergalės“, – žibalo į ugnį pila ir futbolo gerbėjų aistras kurstė „Kruojos“ vyriausiasis treneris A. Dambrauskas.

Jis taip kalbėjo po jo komandai nesėkmingai susiklosčiusių taurės rungtynių su „Ekranu“, kur „Kruoja“ pralaimėjo 0:2 (0:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)