Panevėžio "Ekranas" abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Andriumi Arlausku, kuris šiemet komandoje pradėjo devintąjį sezoną. Atraminio saugo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas savo karjerą pradėjo Panevėžyje, o pagrindinėje komandos sudėtyje debiutavo 2004-aisiais.

Pastaruosius dvejus metus A. Arlauską kamavo traumos ir pagrindinei komandai padėti jis praktiškai negalėjo. Šiemet A. Arlauskas sužaidė tik vienerias rungtynes, kuriose pasirodė po keitimo ir sužaidė 11 minučių. Iš viso Andrius sužaidė 99 oficialias rungtynes ir pelnė du reto grožio įvarčius. Juos galite pamatyti per FKE TV.

"Ekrano" sporto direktorius Deimantas Bička sakė, kad 27-erių metų "Ekrano" auklėtinis karjerą tęs Pakruojo "Kruojos" komandoje.

"Dėkojame Andriui už jo indėlį į mūsų klubo pasiekimus. Tikimės, kad kitame klube jis galės atskleisti geriausias savo, kaip žaidėjo, savybes" - kalbėjo D.Bička.

Kontraktas nutrauktas ir su brazilu Fernando de Abreu. "Ekrano" sporto direktorius Deimantas Bička tvirtino, kad gynėjas nepateisino klubo lūkesčių. Anot D. Bičkos, komandos treneriai iš brazilo tikėjosi daugiau, nei jis pademonstravo.

Kovo viduryje prie "Ekrano" prisijungęs F. de Abreu raudonus marškinėlius vilkėjo penkeriose A lygos rungtynėse, o taip pat sužaidė du mačus LFF taurės pusfinalyje ir pelnė vieną įvartį. A lygos susitikimuose brazilas sužaidė 189 minutes, įvarčių nepelnė ir kartą buvo nubaustas geltona kortele.

Anot D. Bičkos, naujų žaidėjų komandoje dar bus.