Laikui bėgant saugo vaidmuo Rusijos „Premier“ lygos vidutiniokų gretose mažėjo, o galiausiai to vaidmens apskritai neliko.

2014 metais „Rostov“ vairą perėmęs buvęs Giedriaus Arlauskio vyriausiasis treneris Kazanės „Rubin“ klube Kurbanas Berdyjevas E. Česnauskio ne tik neleisdavo į aikštę, tačiau dažniausiai net neregistruodavo rungtynėms.

Prieš pusmetį saugo sutartis su Rusijos klubu baigėsi ir nuo to laiko prie E. Česnauskio pavardės pridedamas žodžių junginys „Free agent“.

„Esu patekęs į tokią situaciją ir nieko čia nepadarysi. Labai gali būti, kad netrukus turėsiu klubą ir galėsiu pratęsti karjerą. Klubo minėti nenoriu, tačiau galiu atskleisti, kad tai yra viena iš arabų šalių. Iš tikro, jau turėjau išvykti, tačiau paskutiniu momentu derybos pradėjo šiek tiek strigti“, – apie klubo paieškas portalui futbolas.lt pasakojo vasario 5 dieną 32-ąjį gimtadienį atšventęs E. Česnauskis.

Pastaruoju metu niekur nežaidžiantis futbolininkas treniruojasi individualiai, nors dar ne taip seniai jį buvo galima išvysti „Trakų“ treniruotėse.

„Brolis siūlė ir toliau sportuoti kartu, bet man pačiam buvo nepatogu. Klubas juk turi savo planų, ruošiasi sezonui, tad aš tik maišyčiausi. Ir taip beveik pusmetį buvau kartu“, – pasakojo E. Česnauskis, pridūręs, kad gandai apie jį ir jo galimybes užsivilkti „Trakų“ marškinėlius neturi pagrindo.

„Su treneriu Valdu Urbonu bendravome daug, tačiau iš klubo jokio pasiūlymo nesulaukiau. Jeigu jau kalbėtumėm apie Lietuvą, tai vienintelis klubas, kuris manimi domėjosi, yra „Žalgiris“.

Paklausė, ar domintų galimybė prisijungti. Atsakiau, kad ne. Paprasčiausiai nenorėjau vedžioti už nosies, nes žaidžiančio Lietuvoje kol kas savęs aš dar nematau.

Aišku, jeigu nepasiseks išvykti, galvosiu ekspromtu. Tačiau kol kas tokių minčių nėra“, – atvirai pasakojo E. Česnauskis.

Futbolininkas patvirtino, kad šiuo metu yra prastos sportinės formos, todėl grįžti į normalų ritmą jam prireiks laiko.