Jo dviratis yra daugiau kaip 4 metrų ilgio ir 4 metrų aukščio. Ant dviračio iš 73 futbolo kamuolių ant specialaus rėmo sudėliotas žodis „Brazil“, o pačiame viršuje užkelta garsiosios Kristaus Atpirkėjo statulos iš Rio de Žaneiro kopija.

Jei virš 60 metų turinčiam D. Senftui minant dviratį trūksta stabilumo, jis tai kompensuoja su entuziazmu – mosuoja Brazilijos vėliava ir pučia vuvuzelą.

D. Senftas įvairioms progoms jau seniai kuria neįprastus dviračius, kurie dažniausiai būna susiję su futbolu. Viskas prasidėjo 1994 metais nuo pasaulio futbolo čempionato Jungtinėse Valstijose, kai jis sukūrė didžiausią futbolo dviratį pasaulyje, patekusį į Guinnesso pasaulio rekordų knygą.

Dauguma jo kūrinių eksponuojama jo dirbtuvėse, paverstose dviračių muziejumi. Jame taip pat galima išvysti dviratį, kurį D. Senftas pagamino 2011 metais princo Williamo ir Kate Middleton vestuvių proga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją