Pirmas mačas Vilniuje baigėsi „Basel“ minimalia pergale 1:0. Kitose grupės rungtynėse ketvirtadienį „Slovan“ 2:1 pranoko Jerevano „Pyunik“. Turnyro lentelėje „Žalgiris“ turi 5 taškus, grupėje pirmauja „Slovan“ ir „Basel“ – po 8 taškus, „Pyunik“ lieka su 6 taškais.

Po savaitės, lapkričio 3 d. „Žalgiris“ grupių etape užbaigs Vilniuje akistata su „Slovan“. Pergalės atveju sostinės ekipa aplenks Slovakijos klubą turnyro lentelėje dėl palankaus tarpusavio rungtynių balanso (Bratislavoje rungtynės baigėsi 0:0).

Tokiu atveju reikia tikėtis „Basel“ sėkmės prieš „Pyunik“ ekipą, o tai leistų „Žalgiriui“ kilti į antrą vietą.

Standings provided by Sofascore


Vilniečiai į Šveicariją išvyko keliauti ne tik dėl garbės, o dėl taškų – jie būtini norint tęsti kovą dėl antrosios vietos grupėje ir patekimo į atkrintamąsias varžybas, kurios vyks kitąmet.

Tačiau jau 1-ą minutę šeimininkai išsiveržė į priekį: po standartinės situacijos Mathiasas Oyewusi nesėkmingai išmušė kamuolį nuo „Žalgirio“ vartų, prie jo pirmas suskubo Andy Dioufas ir maždaug iš 20 metrų atliko puikų smūgį į patį vartų kampą.

Svečiams sunkiai sekėsi kurti pavojų prie šeimininkų vartų, o pastarieji nemažino apsukų.

17-ą minutę krito dar vienas įvartis į „Žalgirio“ vartus: svečiai gynyboje nesugebėjo kamuolio pasiųsti iš pavojingos zonos, šis atiteko Andi Zeqiri, puolėjas preciziškai tiksliai jį pasiuntė į Edvino Gertmono vartus – 2:0.

Kėlinio pabaigoje fortūna plačiai nusišypsojo „Žalgiriui“: Mathiasas Oyewusi negailėjo jėgų spausdamas vartininką, šis uždelsė išmušti kamuolį nuo savo vartų, šis pataikė į žalgiriečio koją ir atšoko į vartus – 2:1.

Po pertraukos įpusėjus antram kėliniui rezultatą išlygino M. Oyewusi: po puikaus perdavimo iš gilumos puolėjas pabėgo vienas prieš vartininką ir tiksliai kamuolį pasiuntė į vartus – 2:2.

Mathias Oyewusi

Rezultatas:

„Basel“ 2 – 2 „Žalgis“

1' [1:0] Andy Dioufas

17' [2:0] Andi Zeqiri

43' [2:1] Mathias Oyewusi

63' [2:2] Mathias Oyewusi

„Žalgirio“ vienuoliktukas: vartininkas Gertmonas, gynėjai Bopesu, Kažukolovas, Pavelič, Mamič, saugai – Ourega, Miličkovič, Gorobsov, Buff, priekyje – Oliveira, Oyewusi.

„Basel“ sudėtis: vartininkas Hitz, gynyboje – Xhaka, Comas, Nuhu, Katterbach, saugų grandyje – Frei, Diouf, Males, Amdouni, Millar, priekyje – Zeqiri.

Į Šveicariją žalgiriečiai atkeliavo geromis nuotaikomis – per pastarąsias dvi savaites pavyko iškovoti pirmąją pergalę UEFA turnyrų grupių etape, laimėti taurės finalą, užsitikrinti šalies čempionų titulą.

Dėl surinktų trijų geltonų kortelių šias rungtynes praleido gynėjas Nemanja Ljubisavljevičius, dėl traumos – Gustas Jarusevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)