Apie pirmus taškus, o gal net pergalę prieš susitikimą kalbėję mūsiškiai jau 10 minutę praleido pirmą įvartį, o po pirmo kėlinio atsiliko net 0:3.

Antrame kėlinyje svečiai apsiramino ir norėjo ramiai užbaigti rungtynes. Tiesa, jų pabaigoje komandos dar apsikeitė gražiais rezultatyviais išpuoliais.

Vienintelį paguodos įvartį lietuvių gretose 88 min. pelnė Rolandas Baravykas, pasižymėjęs įspūdingu smūgiu per save.

Juodkalnijos gretose dublį atliko Stefanas Mugoša (10 ir 45+1 min. iš 11 metrų baudinio), po sykį tikslūs buvo Borisas Kopitovičius (35 min.) ir Darko Zoričius (86 min.).

Po ketvirtos iš eilės nesėkmės Edgaro Jankausko auklėtiniai praktiškai nebeturi šansų išlikti C divizione.

Kita dvikova lietuvių laukia po mėnesio – lapkričio 17 d. išvykoje su Rumunijos futbolininkais.

Lietuviai pirmame rate 0:1 nusileido Serbijai, 0:2 Juodkalnijai ir 1:2 Rumunijai bei vieninteliai grupėje dar neturi nė taško.

Apskritai Edgaro Jankausko auklėtiniai pergalės oficialiose rungtynėse neragavo jau ilgiau nei dvejus metus – paskutinį sykį tai nutiko 2016 m. spalio 11 dieną, kai savo aikštėje 2:0 buvo nugalėta Malta.

Nuo to laiko buvo pralaimėt dešimt mačų iš vienuolikos, o vienintelės lygiosios pasiektos su ta pačia Malta.

Rungtynės:

Lietuva – Juodkalnija 1:4 (0:3).
LFF stadionas.
Teisėjas – Robertas Schorgenhoferis (Austrija).

Įvarčiai: 10 min. S. Mugoša (0:1), 36 min. B. Kopitovičius (0:2), 45+1 min. S. Mugoša (0:3), 86 min. D. Zoričius (0:4), 88 min. R. Baravykas (1:4).

Įspėti: 33 min. Marko Vešovičius (Juodkalnija), 46 min. Linas Klimavičius (Lietuva).

Lietuvos sudėtis: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Justinas Januševskis, Artūras Žulpa, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Modestas Vorobjovas (46 min. Mantas Kuklys), Nerijus Valskis (79 min. Donatas Kazlauskas), Valdemar Borovskij, Fedor Černych (49 min. Deimantas Petravičius), Rolandas Baravykas.

Atsargoje: Emilijus Zubas, Džiugas Bartkus, Povilas Leimonas, Darvydas Šernas, Domantas Šimkus, Vaidotas Šilėnas.

Naujai įkurtoje UEFA Tautų lygoje kovojama ir dėl kelialapių į 2020 metų Europos čempionatą. Į C diviziono pusfinalį pateks tik grupės nugalėtojai, kurie toliau kovos dėl vienintelio, divizionui skirto kelialapio į 2020-ųjų pirmenybes

Pirmą kartą istorijoje organizuojamoje Tautų lygoje visos 55-ios UEFA priklausančių valstybių rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į 4 divizionus.

Bendras turnyro prizinis fondas sudaro 76,25 mln. eurų. C diviziono ekipoms, tarp kurių yra ir Lietuva, už dalyvavimą automatiškai atitenka 750 tūkst. eurų premija. Šią sumą padvigubins grupių nugalėtojai.

Lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1.Serbija42205:28
2.Juodkalnija42116:37
3.Rumunija41304:36
4.Lietuva40042:90

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (633)