Ketvirtadienį Ispanijos policija įvykdė apiešką komiteto ofisuose, kurie yra dalis Ispanijos futbolo federacijos pagrindinio pastato Madride. Pasak Barselonos teismo, šios procedūros yra dalis bandymo išsiaiškinti ir susitvarkyti su „galima sistemine korupcija“ teisėjų komitete. Per apieškas niekas nebuvo suimtas.

Tyrimo dokumentai buvo praplėsti ir „Barcelona“ klubas yra laikomas vienu įtariamųjų byloje. Pagrindinis bylos teisėjas Joaquinas Aguirre Lopezas anksčiau rugsėjį sakė, kad katalonų klubas galėjo pasiekti naudos dėka tariamų papirkinėjimų.

Įtariama, jog „Barca“ per 17 metų bendradarbiavimo su buvusiu teisėjų techninio komiteto viceprezidentu Jose Maria Enriquez Negreira, jam ir jo kompanijai „Dasnil 95“ sumokėjo apie 8,4 milijonus eurų – 1,4 mln. eurų kompanijai ir 7 mln. eurų Negreirai asmeniškai.

Pareigūnai byloje siekia įrodyti, kad J.M.E. Negreira už gautus mokėjimus Katalonijos klubui suteikdavo žodines konsultacijas ir gal net palankias teisėjavimo sąlygas rungtynių metu.

Joanas Laporta ir „Barcelona“ neigia užsiėmusi bet kokia neteisėta veikla, tačiau pripažino, jog atliko mokėjimus „Dasnil 95“ kompanijai, kuri suteikė vaizdo apžvalgas apie teisėjus, o šios papildydavo jau suformuluotą trenerių štabo medžiagą. Pasak klubo, tokie įrankiai yra įprasti bet kokiai profesionaliai komandai.

Nors liepos mėnesį UEFA davė leidimą „Barcai“ dalyvauti šių metų Čempionų lygoje, federacija sugrįš prie bylos, bandys ją iki galo išnagrinėti. Jei būtų išsiaiškinta, kad legendinis klubas iš tikrųjų nusikalto teisėjų papirkinėjimu ar kita nešvaria veikla, jis būtų ilgam laikui išmestas iš Europos futbolo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją